Ana Sayfa GÜNCEL Lise Öğrencisi Değil, Okul Çetesi

Lise Öğrencisi Değil, Okul Çetesi

1513
0
Paylaş

Okulları açılması ile yaz döneminde sessiz kalan sokak ve caddeler şuanda öğrencilerin sesleri ile yankılanıyor. Hafta içi sabah, öğle ve okul çıkışı saatlerinde mahallelerde çocukların varlığından çok, öğrencilerin taşkınlıkları ve uygunsuz hareketleri mahalle sakinlerinin okullara şikayet bildirmelerine yol açıyor.

Evkaf Mahallesinde ilkokul, ortaokul ve liselerin yoğunluğu ile neredeyse her sokakta okul öğrencilerinden herkes şikâyetçi oluyor.  Okul çevresinde oturan mahalle sakinleri özellikle lise öğrencilerinin evlerinin etrafında ve parklarda sigara kullanımı, öğrencilerin hakaret içerikli konuşmaları, uyarı yapan mahalle sakinlerine karşı terbiyesiz yaklaşımları ve özellikle kendilerinden yaşça küçük çocuklara karşı davranışlarından dolayı rahatsız olduklarını bildirdiler.

Evkaf Mahallesi Sardunya Sokak’ta oturan mahalle sakinleri “öğrenciler özellikle öğle molalarından okullarına uzak olmasına rağmen bizim sokağımıza geliyorlar. Sokakta bulunan parka gruplar halinde oturan öğrenciler burada sigara içiyor, kavga ediyor ve parka oynamaya gelen küçük çocuklara kötü örnek oluyorlar. Bütün bunlar yetmezmiş uyardığımızda evlerimize, arabalarımıza zarar veriyor ve bir büyüğe edilmeyecek hakaretler ediyorlar. Bir an önce başta veliler ve okul yönetimi olmak üzere bu öğrencilere bir düzen getirilmesini istiyoruz” dediler.

Bu şikâyetler üzerine çevre okul yöneticilerinden aldığımız bilgide ise yöneticiler “Bizler geçtiğimiz yıllarda öğrencilerimizin bu davranışlarından dolayı öğle molalarında okul dışına çıkılmasını yasaklamıştık. Fakat bu seferde öğrenciler okul içinde tütün kullanımına başladılar. Bunun sonucunda çoğu öğrencimize disiplin ve para cezası uyguladık. Tabi cezalar artınca veliler ‘para ödemekten yorulduk, bırakın dışarıda içsinler’ diyerek bize tepki gösterdi. Ayrıca taşımalı gelen öğrencilerimiz var, evleri yakın olan öğrencilerimiz var ve onlar öğle molalarında yemek için dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Bizler elimizden geldiğince okul içinde ve dışında bu konularda tedbirlerimizi alıyoruz. Mahalle sakinleri bu tür davranış gösteren öğrencilerin fotoğraflarını çeksinler ve okul idaresine bildirsinler. Fotoğraflarını tespit ettiğimiz öğrenciler hakkında gerekenin yapılacağından emin olsunlar” diye konuştular.

 

Haber: Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here