Ana Sayfa GÜNCEL “Kötü Gidişattan Kurtulalım İstiyorum”

“Kötü Gidişattan Kurtulalım İstiyorum”

703
0
Paylaş

S.S. 16 No’lu Sanayi- Kurtuluş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Necati Efe, sosyal medya hesabından sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Necati Efe, Son günlerde Fatsa Kamuoyunda Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesinin Fatsa yatırımlarının yolunda gitmediği ya da eksik gittiği, Fatsa’nın yatırım konularında öksüz, siyasi ve bürokratik temsil noktasında ise yalnız kaldığı sıkça dillendiriliyor.

Gerek temsilde yetkili bulunduğum S.S 16 No’lu Sanayi Kurtuluş Dolmuş Kooperatifi başkanlığım adına gerekse de bu devlete vergisini ödeyen, bu şehirde ticaret yapan ve bu memleketten ekmeğini kazanan bir vatandaş olmam üzere bu konulardaki duygu ve düşüncelerimi kaleme alma gereğini hissettim.

Birilerinin istediklerini söylemek için değil, gönlümden geçenleri dile getirmek için bu açıklamamı yapıyorum.

Herkesin siyasi görüşüne saygı duyuyorum. Her vatandaş gibi benimde destekçisi olduğum bir siyasi parti, bir siyasi görüş elbette var. Fakat ben siyasi görüşlerimi seçim sandıkları açıldıktan sonra bir kenara bırakıp, memleket için Fatsa’mız için vatandaşın takdirini toplayan, seçilen kişiye saygı duymayı tercih ediyorum.

Baktığımızda seçimler geçeli 8 ay gibi bir süre oldu. Fatsa’mıza genç, iyi niyetli, kamuoyunda takdir gören, sevilen bir kardeşimiz belediye başkanı oldu. Bu kardeşimizin iyi yaptıklarını takdir ettiğimiz gibi yeri geldiğinde de olumsuzluklarını seviyeli bir şekilde eleştirmek gerektiğini düşünüyorum.

Fakat eleştiri yaparken sadece siyasilere değil kendimize de öz eleştiri yapmalıyız.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA BİR ARAYA GELME ÇAĞRISI

Bu özeleştiri yapmak konusunu temsile yetkili olduğum kooperatif başkanlığı adına söylüyorum.

Fatsa’da eleştiri yapmaya geldiğinde herkesin her konuda bir fikri oluyor. Bu fikirleri gerek temsile yetkili oldukları makam adına, gerekse de siyasi temsilcilikleri adına kamuoyunda yapıyorlar. Fakat somut eylemlere dönüşmüyor, herkes kendi reklamını yapıyor.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinde bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı var. Kimseler siyasilere eleştiri konusunda somut bir şekilde ulaşmıyor. Bir koltuk sevdasıdır gidiyor.

Dönüp baktığımızda herkesin çoğu konuda bir fikri bir eleştirisi var. Sorduğumuzda kimse gidişattan memnun değil. Fakat her kafadan farklı bir ses çıkması, her kesimin birbirini eleştirmesi Fatsa’mıza bir şey kazandırmaktan çok zarar veriyor. Kimse gerekli mercilere çıkıp bunlar yüksek sesle dillendirmiyor. Aman koltuğumuzdan olmayalım anlayışıyla bu düzen gitmez.

Yersiz eleştirileri bir kenara bırakmanın zamanı gelmedi mi?

En yakın tarihimizde OSKİ Genel Müdürlüğünün Fatsa’ya gelmesi ve belirlenen yer noktasında o kadar fazla çatlak ses yükseldi ki kamuoyunda. Yok, efendim binanın bulunduğu yer turizm alanıymış, yok efendim o binaya otel daha uygun olmaz mıymış? Rica ediyorum bu sığ eleştirileri bir kenara bırakıp takdir edilmesi gereken konularda erdemlik gösterip takdir edelim.

Demem o ki. Koltuk sevdasından vazgeçin. Tüm seçilmişler için konuşuyorum.

Bizler aman bunu söylemeyelim, aman burada eleştirmeyelim, bu gün konuşursak yarın koltuğumuzdan oluruz anlayışını bir an önce bırakalım. Fatsa için faydalı ise gerekirse söylediklerimiz yüzünden o koltuktan da olmayı göze alalım.

Ben diyorum ki bütün ayrıştırıcı düşünceleri, bütün muhalefetliği, rekabetleri bir kenara bırakalım. Nasıl bir düğünde bir cenazede bir araya gelebiliyorsak, Fatsa’mız içinde güzel şeyler yapmak adına bir alaya gelelim. Fatsa’daki bütün sivil toplum kuruluşları bir araya gelip muhtarından kaymakamına, belediye başkanlığından, temsilde yetkili tüm siyasilerimize ve mülki amirlerimize ulaşalım.  Mülki amirlerimizi, belediye başkanımızı ve temsilde yetkili Siyasilerimizi de önümüze katıp Fatsa için yapılamayanları yapalım, destek olunacak noktalarımızda destek olalım.

Ben seçtiklerimizi yüzlerle araçlarla, karşılayıp dolu salonlarda nutuk dinlemekten bıktım. Örneğin geçmişte meydanda yıkılan binalar için yüzlerce insan toplanıp sanki fabrika açılışı yapılıyormuşçasına izledik. Bu gibi çok daha fazla olayla karşılaştık ve bir araya geldik. Fakat bunların dışında artık Fatsa için harekete geçmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Gelin hep beraber Fatsa için geleceğimiz için, doğacak olan veya büyüttüğümüz evlatlarımız için bir araya gelip dostça, kardeşçe, birlik beraberlik içinde sokakta yürürken kol kola gezip; yarın buralara gelecek kim olursa olsun birliğimizi, dirliğimizi gösterelim. Sessiz ve kötü gidişattan bir an önce kurtulalım istiyorum.

Düşüncelerimin sonunda 2020 yılının ülkemiz ve Fatsa’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here