Ana Sayfa GÜNCEL Koçan “Çevre Yolu Acil Şekilde Hayata Geçmelidir”

Koçan “Çevre Yolu Acil Şekilde Hayata Geçmelidir”

492
0
Paylaş

Fatsa Saadet Partisi tarafından kurulan Trafik Kazalarını Araştırma Komisyonunun hazırladığı Fatsa Trafik Kazaları Raporu , geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Hazırlığı aylar süren rapor sonucunda Fatsa’da trafik kazalarının azaltılması konusunda çözüm önerileri Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan tarafından sıralandı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında Fatsa’da yaşanan trafik kazaları ile ilgili raporun sonuçlarını açıklayan Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan tarafından Trafik Kazalarını Araştırma Komisyonunun kurulmasının ve Trafik kazaları raporunun hazırlanmasında amacının “Bu komisyonu kurarken genel olarak amacımız karayolu trafik güvenliğine dikkat çekmek ve karayolu trafik güvenliğini ele alacak siyasi bir irade oluşturmak, Karayolu trafik kazalarının nedenleri ve önlenebilirliği konusunda toplumda yanlış bilinenleri düzeltmek, kazaların önlenmesi ve kaza sonrası hizmetlerle ilgili mevcut idari politikaların değiştirilmesini teşvik etmek, toplumda farkındalık sonucu bazı davranışların değiştirilmesi gerekliliği mesajını vermek ve toplumda da karayolu güvenliğinin sağlanması talebini oluşturmak.” olduğu dile getirildi.

İsmail Koçan, “Fatsa ilçemizin güncelliğini koruyan en büyük sorunlarından biri, son yıllarda artış gösteren trafik kazalarıdır. Öyle ki bu sorun, ilçemiz nüfusuna oranla azımsanamayacak ve görmezden gelinemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Hemşerilerimiz gerçekleşen kazalar nedeniyle her geçen gün maddi ve manevi ciddi mağduriyetler yaşamaktadır.  Ancak yine de bu sorunun çözümüne yönelik gerekli siyasi ve idari çaba gösterilmiş değildir. Yaşananlara duyulan üzüntünün paylaşılması veya kusuruyla sebebiyet verenlerin kınanması fayda sağlamamaktadır. Bu durum sık sık tekrarlandığından artık teselli anlamına bile gelmemektedir.” dedi.

Trafik Kazaları Araştırma Komisyonu Raporunun hazırlamak için vatandaşlar, ilçe şoför esnafları ile sık sık bir araya geldiklerini ve sorunlara gerçekçi çözüm önerilerini araştırdıklarını söyleyen İsmail Koçan, “Araştırmanın başlıca bulguları sırasıyla; ilçemizde modern trafik planlamasının olmayışı, trafik yönetiminin profesyonelleşmemesi, trafik istatistiklerinin kolay elde edilememesi ve bu verilerin yararlı işlenememesi, trafik kazalarının önlenmesinde yol güvenliği ve çevre faktörlerinin yeterince dikkate alınmaması, palyatif olarak alınan trafik önlemlerinde demografik olguların dikkate alınmaması, kolluk denetiminin yetersizliği ve gerekli trafik eğitiminin verilememesi şeklindedir.”

Trafik kazaları ile alakalı yapmış oldukları araştırmada Ordu’da gerçekleşen trafik kazalarının yüzde 23’ünün Fatsa’da meydana geldiği dile getirildi.

Fatsa’da trafik kazalarının meydana gelmesinde temel sorunlarını  sıralayan Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan, “Bürokrasi engeli, Trafikte saygı ve sabır önemi, Fatsa için çevreyolu aciliyeti, Trafikteki hizmet olarak yapılan denetime duyulan ihtiyaç, Sürücü hatalarının, idari mekanizmayı sorumsuz yapma algısı.” olduğunu vurguladı.

Trafik kazalarının önlenmesinde ise çözüm önerileri olarak, “Yeşil dalga uygulaması getirilmeli, Akıllı ulaşım sistemi çalışmaları yapılmalı, Trafik düzenlemeleri bölge koşullarına göre ele alınmalı, Elektronik denetleme sistemi (EDS) hayata geçirilmeli, Çevre yolunun acil bir şekilde hayata geçirilmesidir.”

Konuşmasının sonunda konunun sürekli olarak takipçisi olacaklarını ve raporu İlçede bulunan diğer siyasi parti başkanlıklarına, sivil toplum örgütlerine, idari birimlere sunacaklarını dile getirdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here