Ana Sayfa GÜNCEL Kitap Değişim Kampanyasına Destek

Kitap Değişim Kampanyasına Destek

698
0
Paylaş

Ahde Vefa Derneği tarafından başlatılan kitap kampanyasında toplanan kitaplar Plevne Meydanında okuyuculara sunuldu. Hazırlanan sergide ücretsiz olarak herkese 2 kitap alma hakkı tanınıyor.

Sosyal anlamda birçok etkinlik ve proje düzenleyen Ahde Vefa Derneği, vatandaşların kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak amacıyla düzenlediği kitap kampanyasından 1.500’den fazla kitap toplandı. Kitap Değişim Projesi olarak adlandırılan kampanyada sunulan kitaplara karşı vatandaşların ilgisi çoktu.

Ahde Vefa Derneği Başkanı Nuh Küçük, Ahde Vefa Derneğinin hiçbir siyasi bağlantısı olmadığını ve sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlı olduklarını belirtti.

Nuh Küçük, “10 gündür kitap kampanyamıza devam ediyoruz. Amacımız evlerimizde, raflarda, kolilerde ve kilerlerde tutulan kitapların başkaları tarafından okunmasını sağlamak. Kampanyamızın başladığı günden bu güne 1578 kitap toplanıldı. Fatsa’dan ve diğer illerden çoğu vatandaşımız bizlere kitaplarını gönderdiler. Her bir vatandaşımıza 2 kitap vermeyi uygun gördük ki böylelikle daha çok vatandaşımız bu kampanyadan yararlansın. İnternet çağında olduğumuz için insanlarımızın okuma alışkanlıkları bayağı bir düştü. Dolayısıyla bu okuma alışkanlığını tekrar kazandırarak eğitim ve kültür seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Başlatılan kitap kampanyasında, kitap bağışlarının devamı halinde Ramazan ayı boyunca devam edileceğini söyleyen Nuh Küçük, “Daha çok vatandaşımızın yararlanması adına kitap kampanyamız Ramazan Ayı boyunca devam etmesini umut ediyoruz. Lakin, sergimizde sunulan 1578 kitabın bitmesi ve yeni kitapların gelmemesi halinde sergimiz devam edemez. Bunun için herkesten Kitap Değişim Kampanyasına destek vermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Kitap sergisi açılışına katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kamu yararına olan her organizasyonun yanında olacaklarını vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here