Ana Sayfa GÜNCEL KARADENİZ VE HAZAR ÜLKELERİ KARATE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ.

KARADENİZ VE HAZAR ÜLKELERİ KARATE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ.

1015
0
Paylaş

Fatsa ilçemizde 3 gündür devam eden Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası sona erdi. 8 ülkeden 2 bin 200 sporcunun katıldığı Karate şampiyonasında birbirinden çekişmeli müsabakalar gerçekleşti. Sporcular Minik, Yıldız, Ümit, Genç, U 21 Yaş Altı, ferdi Kata ferdi kumite, takım kata,  takım kumite kategorilerinde yarışarak dereceye girmeye çalıştılar. Genel klasmanda 350 sporcu ile yarışan Türkiye Karate Milli Takım Sporcuları şampiyonadan başarı ile ayrıldılar. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’da 3 gün boyunca Fatsa ilçesinden ayrılmayarak şampiyonayı bire bir takip etti.  Türk milli takımının da 350 sporcu ile yer aldığı şampiyonada 125 hakem görev yaptı.

“TURNUVA BİZİM İÇİN SPORCULARIMIZIN GELİŞMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİYDİ”
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Fatsa’da gerçekleşen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonası, yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığını bu rakamın ailelerle birlikte 3 bini aştığını belirterek, “Bu turnuva bizim için sporcularımızın gelişmesi açısından önemli bir turnuva oldu.” dedi.

“BU TURNUVANIN ŞEHRİMİZ AÇISINDA EKONOMİK BİR BOYUTU DA OLUŞTU”
Fatsa Belediye Başkanımız Muharrem Aktepe ise, “Böyle bir şampiyonanın şehrimizde gerçekleşmesinden son derece memnun olduk. Şehrimize gelen tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu turnuvadan ülkemizi uluslar arası arenada temsil edecek iyi sporcular çıkacaktır. Ülkemiz dışından diğer ülkelerden sporcuların katılması bizleri ayrıca mutlu etti. Şehrimiz açısından yoğun katılımlı bir etkinlik oldu. Bu turnuvanın şehrimiz açısında ekonomik bir boyutu da oluştu. Biz şehrimizde bu tür etkinlikleri artırarak devam ettirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here