Ana Sayfa GÜNCEL Kamuoyuna Duyurulur…

Kamuoyuna Duyurulur…

691
0
Paylaş

Gazetecilik.

İyi bir gazeteci olabilmek için birçok tanım yapılabilir.

Bunların kritiğine hiç girmiyoruz.

Çok basit ve tek cümle.

İyi bir gazeteci olabilmek için iyi bir insan olmak gerekir.

Haber hep kötü değildir.

Haber hep kötü yapılmamalıdır.

Hayata hep negatif bakmamız da gerekmez haber yaparken. Güzel şeylere, güzel insanlara güzel haberlere de yer vermek lazım. Güzeli çirkin göstermeden.

Sözüm ona ki geçtiğimiz gün güzide şehrimiz Fatsa’da güzel bir organizasyon gerçekleşti.

Bu organizasyonun nitelik ve niceliklerini sonra tartışaduralım.

Belediye bu koca organizasyonun esamesinin okunmadığı bir konu ve eleştiri ile gündeme geldi.

İletişim ve basın biriminde çalışan Personel sayısı ve personelin niteliği.

Bu eleştirileri okuyan birçok vatandaş ki özellikle belediye ile çok işi olmamış, kurum ve birim amirlerini tanımayan ya da işleyişini bilmeyen insanlar bu eleştirilere inanabilir, kendilerince haklı da görebilirler.  

Fakat bu sefer kurum o kadar yanlış yerden vurulmaya çalışıldı ki, kurşun resmen sıkanın ayağına sekecek cinsten.

Öyle de oldu.

Kasıtlı olarak gösterilen birim ve o birimin çalışanlarının çoğu kişi tarafından, çalışma prensipleri, çalışma şartları, kişisel bilgi birikim beceri ve en önemlisi ahlaki ve insani değerlere gösterdikleri saygılı davranışları ile sevildiği ve saygı duyulduğu bir kere daha gün yüzüne çıkmış, birim personellerinin Fatsalı vatandaşlar tarafından arkasında durulmuştur.

Konuyla iştigal birçok aklıselim özel veya tüzel kişi ve kurumların malum eleştirilerin çıkış sebebinin rantçı ve çıkarcı bir yaklaşımın kurumdan beklediği geri dönüşü alamamış olmasından kaynaklandığı konusu ortak bir kanı iken bu kasıtlı ve yersiz olduğu düşünülen eleştirilerin, sebep sonuç ilişkilerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bir başka üzücü olanda şudur ;
Kendi şahsi menfaatleri doğrultusunda, sorumluları (vatandaşları) yanlış düşüncelere sevk edebilecek haberleri yapan, kaynak veya bilgi akışını yine kendi menfaatleri doğrultusunda eksik sunan veya doğru aktarmayan bu şahıs ya da tüzel kişi güzel ülkemin ulusal haber ajanslarının birinin İlçe temsilcisi olması.

Şehirlerin ulusalda aynası olan, ulusal ve uluslararası haber ajanslarının temsilcilik ve temsilci tercihlerinin daha titiz ve profesyonel seçimlerden yana olması gerektiğini altını çizerek hatırlatmak isteriz.

Tüm bu gelişmeler neticesinde gerek Fatsa Belediyesi’nin, gerek ise de konuya dâhil edilen birim ve çalışanlarının maruz kaldığı eleştirileri haksız buluyor, Fatsa belediyesi ve birim çalışanlarının özverili ve başarılı çalışmalarının olumsuz eleştirilerin gölgesinde kalmadan devam etmesinin diliyoruz.

Mir Kuzey Gazetesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here