Ana Sayfa GÜNCEL Kaçak “Yeşil Örtünün Zehirlenmesine Göz Yumamayız”

Kaçak “Yeşil Örtünün Zehirlenmesine Göz Yumamayız”

778
0
Paylaş

Uzun zamandır kamuoyunda tartışılan Fatsa’daki siyanür ile altın madeni çıkarılma olayına tepkiler her geçen gün daha da genişleyerek artarken, Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak ’ta konu ile alakalı açıklama yaptı.

Konu ilgili Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak açıklamasında “Milletimizin geleceğinin karatılmasına, yaşam alanlarının katledilmesine, arazilerin, suların, yeşil örtünün zehirlenmesine göz yumamayız” dedi.

“DOĞRU BİLDİKLERİMİZİ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ.”

MHP İlçe Başkanı Murat Kaçak, “Yerelde hizmetler noktasında sözünü hiçbir zaman esirgemeyen MHP İlçe Başkanı Murat Kaçak, bizim için milletimizin ve memleketimizin menfaatleri esastır. Doğru bildiklerimizi söylemekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Biz bir söz verdik ve sözümüzün arkasındayız. Her kim ki, bu aziz milletin bir kuruşuna göz diker, ya da çar-çur etmeye kalkarsa karşısında bizi bulacaktır. Her kim ki, bu aziz milletin yaşam alanlarına, doğasına, bağına bahçesine zarar verirse yine karşısında bizi bulacaktır. Makamlar ve mevkiler geçici, asıl olan millettir, memlekettir.

“SİYANÜRE HAYIR!”

Uzun zamandır kamuoyunda tartışılan Altın Madeni konusunda MHP Fatsa İlçe Başkanı Murak Kaçak olarak bizim görüşümüzün ne olduğu merak edildi. Şu bilinmelidir ki hiç kimse, milletimizin aleyhine olacak hiçbir şeyi, görmezden gelmemizi beklemesin.

Yaptığımız araştırmalara göre dünyanın 3. Sınıf ülkelerinde bile siyanür kullanılmazken 2020 yılının Türkiye’sinde siyanür zehrinin kullanılması neyin nesidir. Bu zehri bile bile kullanan, kullanılmasına müsaade eden, göz yuman, görmezden gelen her kim varsa hepsi sorumludur, vebal altındadır. Bu sessizliğin arkasında yatan gerçek er geç ortaya çıkacaktır. O zaman bu milletin yüzüne nasıl bakacaklardır.

“EVET, KARŞIYIZ!”

Diğer metotlar daha masraflı diye, siyanür kullanmada ısrar ederek, insanlarımızın hayatının hiçe sayılmasına karşıyız. Yine bu zehir ile sularımızın kirletilmesine, içilemez ve hatta kullanılamaz hale getirilmesine karşıyız. Yeşili ile öğündüğümüz doğamızın katledilmesine karşıyız. Maden sahası çevresindeki vatandaşlarımıza türlü vaatler verilerek kandırılmasına, ellerindeki arazilerin alınmasına karşıyız.

Konuya duyarlı vatandaşlarımızın onca girişimlerine, protestolarına rağmen, onca olumsuz raporlara ve uyarılara rağmen, siyanür denen zehrin ne olduğunu bilerek, konu ile ilgili hiçbir girişimde bulunmayan, adeta kulağını üzerine yatan, üç maymunu oynayan kim varsa alayına karşıyız.

Soruları yanıtsız bırakan, açıklama yapmaktan kaçan, siyanür kullanmakta ısrar eden maden işletmecilerinden de acil ve ikna edici bir açıklamayı en kısa sürede bekliyoruz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here