Ana Sayfa GÜNCEL İlçemizde 10 Kasım…

İlçemizde 10 Kasım…

14391
0
Paylaş

Anıtkabir Fatsa’da

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yılında İlçemizde anma programı düzenlendi.

 Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından Fatsa Özgürlük Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Anma programına Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, idari birim yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği saat Dokuzu Beş Geçe tüm ülkede olduğu gibi Fatsa’ya da derin bir hüzün ve özlem hakimdi. Siren sesleri ile Atatürk’e 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu.

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu Müdürü Yakup Bayram, “Mustafa Kemal Atatürk savaşlarda ki başarılarıyla büyük asker; yönetimde ki başarılarıyla büyük devlet adamı; görüşlerinde ki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik ve uluslararası ilişkilerde güvenlilik, barış ve insan severlik değerleriyle de evrensel bir kişidir. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş bu büyük insan ‘Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel miğfer üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarımız olurlar’ demek suretiyle kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasına ve çok çalışarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. Bu anlamda günde belirtmek isterim ki bize düşen büyük görev Atatürk’ü ve en büyük eseri olan Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak;  Atatürk’ü düşünmeyi benimsemek ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. İşte 10 Kasımlar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk’ün fikirlerini daha iyi anlaşılarak, tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek bilimin ışığında ülkemizin ve milletimiz için neler yapabilir onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.” dedi.

Fatsa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanına kurulan Mustafa Kemal Atatürk ve ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir maketi başta Fatsa Kaykamaı Ömer Lütfi Yaran olmak üzere herkesi çok etkiledi. Maketi gören herkes çok duygulandıklarını belirttiler. 10 Kasımda Atatürk’ü yakınlarında hissetiklerini belirten vatandaşlar, “Fatsa Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Makette olsa Atamızın evi Anıtkabir’i ziyaret etmek böyle bir günde bizleri çok etkiledi. Sadece 10 Kasım’da değil hep kalbimizde, aklımızda olan Mustafa Kemal Atatürk’ü hissetmek çok güzel bir duygu” dediler.

Anma programı fotoğraf çekimlerinin ardından sonra erdi. Fatsalılar ise gün boyunca Anıtkabir ziyaretlerine devam ettiler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here