Ana Sayfa GÜNCEL Hilmi Güler “Biz Buraya Oyun Oynamaya Değil, İş Yapmaya Geldik”

Hilmi Güler “Biz Buraya Oyun Oynamaya Değil, İş Yapmaya Geldik”

683
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, Fatsa’da yol ve güzergah sorunları ile baş etmeye çalışan S.S. 16 No’lu Fatsa Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Kooperatifini ziyaret ederek dolmuş esnafının sorunlarını dinledi ve istişarelerde bulundu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, İlçe Başkanı İsa Yüksel, Genel sekreterler, daire amirleri de Hilmi Güler’e ziyaretinde eşlik etti.

Başkan Güler, Fatsa’da bulunduğu süre boyunca gece gündüz demeden incelemelerde bulunduğunu ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın kendisini özellikle dolmuş güzergahlarını gezdirerek oralarda bulunan sorunlar hakkında bilgi verdiği iletti.

   Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, dolmuş esnafını Fatsa’nın gözü kulağı olarak tanımladı. Başkan Kibar, “Seçim zamanında yapmış olduğumuz ziyarette dolmuş esnafımız Büyükşehir Belediyesine sorunlarını iletemediklerini ve muhatap aradıklarını dile getirmişlerdi. Bizler ise Büyükşehir Belediye ile aranızda köprü vazifesi olacağız demiştik. Büyükşehir Belediye Başkanım ile sorunlarınızın çoğunu sabah saatlerinde yerinde inceledik. Güzergahlarınızda yolculuk ettik. Dolmuş esnafı olarak sizler halkımızın gözü kulağı sizlersiniz. Sorunlarınız çözümü için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

“Mesleklerin En Delikanlısı”

Dolmuş Şoförlüğü mesleğinin en delikanlı meslek olduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Siz bizim hem canımızı hem namusumuzu taşıyorsunuz. Hanımlarımız, çocuklarımız, kardeşlerimiz sizlere emanet. Dolayısıyla böyle güzel bir meslek sahibisiniz. Bizlerde sizlerin sorunlarını çözeceğiz.” diyerek dolmuş esnafının içine su serpecek açıklamalarda bulundu.

Fatsa’ya tüm ekibiyle geldiğini ve sorunların kulaktan kulağa aktarılması yerine direkt olarak yerinde tespit edeceklerini dile getiren Başkan Güler, “Fatsa Belediye Başkanımız Fatsa’da bulunduğum süre içerisinde tüm sorunlarınızla ilgili bilgiler verdi ve sorun oluşan alanlara yolculuk gerçekleştirdik. Fatsa’da gezmediğimiz yer kalmadı. Asfalttı, suydu, yoldu, dolmuş güzergâhlarıydı hepsini konuştuk. Fatsa Belediye Başkanımızda konulara çok hakim. Enine boyuna tüm sorunlarda notlarımızı aldık ve anında görevleri de taksim ettik. Yani sonraya kalsın demedik. Biz buraya oyun oynamaya değil; iş yapmaya hizmet yapmaya geldik. Gece gündüz demeden Fatsa’nın sorunlarını gördük ve merak etmeyin büyük bir kısmını bu sene sonu gelmeden halledeceğiz.” dedi.

“Yolların Yapımını Öne Çektik”

Özellikle vatandaşların ve dolmuş esnafının çok fazla şikayet ettiği Dolunay Mahallesinde siteler arasında bulunan derede ve yollarında incelemelerde bulunan OBB Başkanı Hilmi Güler, “Dolmuş güzergahlarında tehlike yaratacak ve mesafe uzatan yerleri gördük. Fatsa’ya geldiğimiz ilk günde şehir içinde yolların durumunu da gördük. Aslında burada yılların birikimi var onları toparlamamız lazım. Bu yollarla alakalı bir şey söylemeye gerek yok. O yollar konuşuyor. Biz bu yolların yapımını şimdi öne çektik. Biz Fatsa’nın ne sıkıntısı varsa çözeceğiz, zaten bu bizim görevimiz. Üstüne üstlük biraz bol kepçe de yapacağız. Dolmuşçularımız bizim ailelerimizi taşıyor. Bizlerin görevi de onların yolunu en iyi şekilde yapmak. Biz bu sorunu çözmek için dolgu yapabilirsek yapacağız ama olmadı ne kadar çürük varsa çekeceğiz. Genel olarak apse yapmış görünüyor.” dedi.

S.S. 16 No’lu Fatsa Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Kooperatifi Başkanı Necati Efe, hava şartları da dahil olmak üzere bu meslekte çok fazla sorun yaşadıklarını ve sorunların çözümü için anında müdahale eden OBB Başkanı Hilmi Güler’e teşekkür etti.

“Mağduriyet Çok Fazla”

Necati Efe, “Canlarımız, ailelerimiz, evlatlarımız gece saatlerinde toplu taşımalara emanet ediliyor. Bu konuda çok zor bir iş yapıyoruz. Vatandaş bizi dolmuşçu olarak lanse edebilir fakat biz kesinlikle bir esnafız ve işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.  Yolların durumu, indi-bindi alanlarının olmaması gibi birçok konuda mağduriyet yaşıyoruz. Öncelikle geçmiş yıllarda sorunlarımızı makamlara giderek anlatıyorduk fakat anında çözüm alamıyorduk. Kooperatifimiz adına ben sorunlarımızı inceleyen ve işimizi ciddiye alarak bizleri ziyaret eden Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’e çok teşekkür ederim.” dedi.

Kooperatif Başkanı Necati Efe’nin Fatsa’da dolmuş duraklarının olmamasına ve vatandaşların mağduriyet yaşadığını dile getirmesinin ardından Başkan Güler, “Şuanda durak yerleri ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Kışa kadar duraklar yapılmış olacak fakat ihale sonrasında durakları Fatsa’da üretelim. Fatsa’nın çok büyük ve kapsamlı bir sanayisi var. Hem Fatsa’nın ekonomisine de katkı sağlanmış olur” dedi.

Haber ve Görsel: Mir Kuzey Gazetesi/ Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here