Ana Sayfa GÜNCEL “HEPİMİZ UYURKEN ÇIKARILAN BU KARARNAMELER DEMOKRASİMİZİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTÜR”

“HEPİMİZ UYURKEN ÇIKARILAN BU KARARNAMELER DEMOKRASİMİZİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTÜR”

2248
0
Paylaş

İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici, gece saatlerinde Cumhurbaşkanı kararnamesiyle ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin (İstanbul Sözleşmesi) feshedilmesi ilgili basın açıklamasında bulundu.

İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici, hepimiz uyurken çıkarılan bu kararnameler demokrasimizi öldürmeye teşebbüs olduğunu dile getirdi.

Başkan Çivici, “Kadına Şiddet Artık “insan hakkı ihlali”. Sözleşme, Türkiye’nin öncülüğünde hazırlandı” twetini atan sayın Recep Tayyip Erdoğan ile dün gece biz uyurken bu kanunu fesheden Erdoğan aynı kişi!” ifadelerini kullandı.

45 ülke ve Avrupa Birliği üyeleri tarafından imzalanan, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesidir diyen Başkan Çivici yayınladı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul sözleşmesi nedir?

-Kadına yönelik şiddeti bir insan hakkı ihlali olarak tanımlar.

-Kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmayı ve kadınların insan haklarını korumayı amaçlar.

-Şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yattığını tespit eder.

-Devletlerin şiddeti bitirmek için toplumsal cinsiyet eşitliğini hem yasalarında hem de toplumsal yaşamda hayata geçirmesi gerektiğini belirtir.

Yani biz kadınları;

-Eşimiz, eski eşimizin, veya partnerimizin şiddetinden, abimizin, babamızın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden korur.

3 haziran 2011 tarihinde

“Kadına Şiddet Artık “insan hakkı ihlali”. Sözleşme , Türkiye’nin öncülüğünde hazırlandı” twitini atan sayın Recep Tayyip Erdoğan ile

Dün gece biz uyurken bu kanunu fesheden Erdoğan aynı kişi!

Hepimizin içinden geçen cümleler “madem 2011 yılından bu yana İstanbul Sözleşmesi var neden kadın cinayetleri azalmadı? Sorunun cevabı o kadar basit ki!

Biz Türkiye olarak 45 ülke ile İstanbul sözleşmesini kabul ettik fakat 10 yıl boyunca ne hikmetse uygulama fırsatımız olmadı ve ülkemizde ekonomik gündemin değiştirilmesi adına hepimiz uyurken çıkarılan bu kararnameler demokrasimizi öldürmeye teşebbüstür.

Biz İYİ Parti olarak ayrıştırmadan tüm gücümüzle bu ölmek üzere olan demokrasiyi şahlandırmaya geliyoruz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here