Kış mevsiminin gelmesiyle evlerde kışlık hazırlıklar aralıksız devam ediyor. Her mevsim dur durak bilmeden çalışan ve neredeyse taşı sıksa suyunu çıkartabilecek motivasyonda olan Karadeniz kadınlarının hurma balı uğraşı başladı.
Faydalarının devamlı konuşulduğu ve kış aylarında erzak dolaplarının en başköşesinde duran Karadeniz hurması balı yapımı başladı. Köylerde ve şehir merkezinde neredeyse her evde kazanlar kaynatıldı.
Hurma balı ile uğraşan kadınlar “zahmeti çok, faydası da çok. Biz bu bal ve pekmezlerle büyüdük. Kış mevsiminde de hem direnç kazandırıyor hem de sofralarımızı zenginleştiriyor. Tamamen organik besleniyoruz. Marketten içinde ne olduğunu bilmediğimiz ürünler yerine el yapımı kendimizin hazırladığı ürünleri yiyoruz” diye konuştular.