Ana Sayfa GÜNCEL “Haydi Çocuklar Camiye” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

“Haydi Çocuklar Camiye” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

937
0
Paylaş

 ‘Haydi Çocuklar Camiye Projesi’nin ödülleri yoğun katılım ve coşkuyla sahiplerine verildi.   -Yarıyıl tatilinde camilerle çocuklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlayan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ isimli projenin ödül töreni Kültür Sarayın’da gerçekleştirildi. İki yıldır düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığının da ortağı olduğu, Türkiye’de Server Gençlik tarafından organize edilen ‘Haydi Çocuklar Camiye Projesi’ne bu sene 60 ilden 32 bin 613 çocuk katıldı.Fatsa ‘da da ÇEVİKDER Spor ve İzcilik Kulübünün üstlendiği ‘Haydi Çocuklar Camiye Projesi’ne 5 camiden toplam 180 çocuk katıldı. Proje çerçevesinde çocuklar 11 gün boyunca 5 vakit namazını camide kıldı. Gerçekleştirilen yarışma sonrasında Fatsa Belediyesi Kültür Sarayıni’nde ödül töreni gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında “Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap” sloganıyla gerçekleşen  “Haydi Çocuklar Camiye” projesinde dereceye giren çocuklara toplamda 50 bisiklet, 27 tablet , 18 uzaktan kumandalı araba ve 85 futbol topu verildi.

 

Fatsa ÇEVİKTER Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Sezai Batı yaptığı konuşmada ‘’Ağaç yaş iken eğilir’’ atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımızın henüz hayatlarının başlangıcında camide  namazın en önemli görevimiz olduğunu öğrenmeleri, cemaatle namaz kılmanın zevkini ve kolaylığını tatmaları, Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına aktarmaları hedeflenmiştir dedi ve desteklerinden dolayı ilçe müftülüğüne teşekkür etti.

Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram yaptığı konuşmada ‘’ Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar milletimize ve bütün insanlığa karşı yürüttüğü hizmetlere baktığımız zaman; din hizmetleri, din eğitimi, cami hizmetleri, cami dışındaki hizmetler, sosyal içerikli din hizmetleri, çocuklara ve gençliğe yönelik hizmetler gibi pek çok alanda hizmetleri vardır. Bu hizmetlerin en önemlisi gençliğe yönelik hizmetlerdir. Bütün hizmetlerimiz daha çok bugünü inşa etmeye yönelikken, çocuklara ve gençliğe yönelik hizmetler milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir’’ dedi.

Ödül törenine  Fatsa Kaymakamımız Sayın Mehmet Yapıcı , Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdür’ Saygın Altınkaya , İlçe Müftüsü Hamza Bayram, Ak Parti İlçe Başkanı  İsa Yüksel ,Ak Parti Belediye Başkan Adayı  İbrahim Ethem KİBAR, Saadet Partisi İlçe Başkanı  İsmail Koçan, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Hüseyin Akot, daire amirleri , okul müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı gözlendi. Bundan sonraki yıllarda sadece çocuklar icin değil babalar için de tam vakit uygulanması taleplerinin olduğu belirtilerek hediye töreni sona erdirildi.

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here