Ana Sayfa GÜNCEL Hamsiye ve Eğlenceye Doyuldu

Hamsiye ve Eğlenceye Doyuldu

767
0
Paylaş

15 Bin Kişi ile Dolu Dolu Hamsi Festivali

Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal 2.Hamsi Festivali’nde 6 ton hamsi tüketilirken festivale 15 bin kişinin üzerinde katılım oldu.

  15 Temmuz Özgürlük Meydanında güneşli bir sonbahar gününde, Ordumuzun tüm ilçelerinden gelen vatandaşların katılımıyla gerçekleşen Fatsa İkinci Ulusal Hamsi Festivalinde bir birinden ilginç görüntüler yaşandı. Festivalde Hamsi Radarı uygulandı. 15 Temmuz Özgürlük Meydanı yanında bulunan Samsun-Ordu E-5 karayolundan geçiş yapan araçlar Ordu Valisi ve Milletvekilleri tarafından durdurularak “Radara girdiniz” diyerek kendilerine önce “Dikkatli gidin uyarısı yapıldı sonra da ekmek içi hamsi ikram edilerek yollarına devam ettiler. Hamsi Radarı uygulaması sürücüleri de şaşırttığı gözlendi.

Fatsa İkinci Ulusal Hamsi Festivalinde Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Milletvekilleri tarafından vatandaşlara bol bol ekmek içi hamsi dağıtıldı.
  Fatsa Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi yürüyen maket gemi ile hamsi avı canlandırması ile etkinliğe renk kattılar.

  Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş bu yıl Hamsi Festivalinin ikincisini düzenlediklerini belirterek, “İlk festivalimize 10 bin kişi katılmıştı, şimdi de 15 bin kişi festivalimize katıldı. Bu festivali geleneksel hale getireceğiz ve katılımı her geçen yıl daha da artıracağız. “dedi.

“GELECEK NESİLLERE BIRAKACAK OLDUĞUMUZ EN ÖNEMLİ MİRASLARDAN BİRİSİ DE GELENEKLERİMİZDİR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Hamsi Festivalde yaptığı konuşmada, “Hiçbirimizin eksik olmadığı, kimseyi ötekileştirmediğimiz, hiç kimsenin dinini, dilini, ırkını tartışmadığımız ve kardeşçe eşit, özgür, birlik ve beraberlik içinde kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına burada bir araya gelen değerli hemşerilerim; Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gelecek nesillere bırakacak olduğumuz en önemli miraslardan biriside geleneklerimizdir… Bu gün burada ikinci Hamsi festivalinde bir araya geldik. Birlikte olmamıza vesile olan ve bu organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı ve Fatsa Dernekler Federasyonu başkan ve yöneticilerini tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonlar, birlik ve beraberlik adına ve kültürümüzün yaşatılması adına önemli organizasyonlardır. Fatsa adına yapılacak her türlü faydalı işlerde belediye olarak var olduğumuzu ve destek vereceğimizi özellikle belirtmek isterim. Ben ve çalışma arkadaşlarım Fatsa’yı marka şehir yapmak adına çıkmış olduğumuz bu onurlu yolculukta Fatsa’nın ve milletimizin hizmetkârıyız. Hiçbirimizin eksik olmadığı, kimseyi ötekileştirmediğimiz, hiç kimsenin dinini, dilini, ırkını tartışmadığımız ve kardeşçe eşit, özgür, birlik ve beraberlik içinde kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına düzenlediğimiz Fatsa 2. Ulusal Hamsi Şenliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞININ TANITIMINI YAPIYORUZ”

Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı festivalde yaptığı konuşmada, “Bu organizasyonun bugünlere gelmesinde büyük emeği olan dernek yetkilerimize ve resmi kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum çünkü bu festivali normal bir etkinlik olarak görmedi ve geçmişten günümüze bu geleneğin sürdürülmesini çok önemsedi. Bu etkinliğin ne anlama geldiğini yarın çocuklarımız bizlere anlattığında daha iyi göreceğiz. Burada hamsi festivali ile aslında bölgemizin en önemli geçim kaynağının tanıtımını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“FESTİVALLERDE GÖNÜLLER BİR OLUR”

Birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var diyen Ordu Valisi Seddar Yavuz ise, “Buna mecburuz ve mahkumuz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 yıl sonra büyük bir kuşatma ile karşı karşıya. Bu kuşatmayı ancak Milli birlik ve beraberlikle kardeşlikle bertaraf edebiliriz. Bu tür festivaller bizim geçmişimizle bağımızı güçlendirir. Burada önemli olan kuyruğa girerek hamsi yemek değil aynı duyguyu paylaşmaktır.” diye konuştu.

“SİVİL TOPLUM TOPLUMA DİNAMİZM KAZANDIRAN HAREKETLERDİR”

T.B.M.M Sağlık Komisyonu Başkanı Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız’da Orduluların sivil toplum örgütlenmesini en iyi yaptığı iş olduğunu söyleyerek, “Bunun en güzel örneklerinden biri bugün yapılan Hamsi Festivali, Sivil toplum topluma dinamizm kazandıran hareketlerdir. Biz sivil toplum hareketlerine değer veren bir hükümetiz. Genç kızlarımızın burada folklor gösterisini özenle seyrettim. Fatsa ilçemiz de bu tür sivil toplum hareketleri çok güzel yapan değerli bir ilçemizdir.” dedi.


  Fatsa İkinci Ulusal Hamsi Festivaline katılan vatandaşlar da festival dolayısıyla hem doyasıya hamsi yediklerini hem de çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade ettiler. 

Hamsi Festivali çerçevesinde düzenlenen en güzel hamsili pilav yarışmasında birinci Hamide Özyurt, ikinci Emine Muslu, üçüncü Canan Yıldız oldu.

  1 kilogram hamsiyi en çabuk yeme yarışmasını ise Uğur Yerebasmaz kazandı. Yarışmalarda dereceye girenlere altın hediye edildi.

  Ayrıca Çaykur Tırı’da 15 Temmuz Özgürlük Meydanındaki Hamsi Festivaline gelerek akşama kadar katılımcılara çay ikram etti.

  Çevre ilçe belediyelerinden Aybastı Belediyesi, Kabataş Belediyesi, Çamaş Belediyesi, Çatalpınar Belediyesi, Kumru Belediyesi, Korgan Belediyesi de festival alanında stant açarak yöresel ürünlerini tanıttılar.

  Fatsa İkinci Ulusal Hamsi Festivalinin akşam bölümünde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Başkan ve Karadeniz Müziğinin sevilen seslerinden Koliva şarkılarıyla Fatsalıları eğlendirdiler.

   Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Başkan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın kendisine çiçek takdimi sırasında, “Bunca yıllık müzik hayatımda en genç belediye başkanı ile muhatap oluyorum.” dedi.

Vatandaşlardan festivalin her anından keyif aldıklarını dile getirdiler ve Fatsa’da bu gibi etkinliklerin sürekli yapılmasını istediler.
 
 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here