Ana Sayfa GÜNCEL “GÜÇLÜ GELECEK, GÜÇLÜ AİLE BAĞLARIYLA KURULUR”

“GÜÇLÜ GELECEK, GÜÇLÜ AİLE BAĞLARIYLA KURULUR”

163
0
Paylaş

Fatsa Belediyesi tarafından Aile Okulu projesi kapsamında kente davet edilen Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan “Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik” konulu konferans verdi.

Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa  Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Müftüsü Hamza Bayram, çok sayıda vatandaş katıldı.

“GÜÇLÜ TOPLUM, GÜÇLÜ GELECEK, GÜÇLÜ AİLE BAĞLARIYLA İNŞA EDİLİR.”

Yoğun bir katılımla gerçekleşen “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” konferansın açış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Güçlü bir toplum, güçlü bir gelecek ancak, güçlü aile bağlarıyla oluşur. Toplumsal ve sosyal yara olarak önümüzde duran konularla ilgili özellikle aile ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi eğitmeyi, yetiştirmeyi, geleceğe hazırlamayı en temel sorumluluk alanımız olarak görüyoruz. Aile bütünlüğünün önemini anlatmak, kaybettiğimiz değerleri yeniden hatırlatmak için bundan sonra da bugün olduğu gibi çeşitli konferanslar tertip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“HER AİLEDE OLMASI GEREKEN SEVGİ VE SAYGI İLETİŞİMİ”

Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, ailenin öneminden, toplumsal bozulma ve yozlaşmalardan, internetin zararlı etkilerinden, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocukları ile sağlıklı iletişim kuramamalarından bahsetti.

Günümüz gençliğini bekleyen sıkıntılar, çocuğun başarısında anne-babanın rolünü anlatan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, “ Aile içi iletişim çok önemli. Her ailenin sahip olması gereken sevgi ve saygı atmosferinin sağlıklı bir iletişimle gerçekleşir. Anne ve babalar, çocuklara daha çok zaman ayırmalı.  Sadece beden olarak değil, ruh ve gönül olarak da çocuklarınızın yanında olun. Çocuklara başarıyı, parayı, mevkii kaybetmemeyi öğretmeden önce sevgiyi, saygıyı, merhameti öğretin.” diye konuştu.

“ANNE VE BABA DAVRANIŞLARIYLA ÇOCUKLARA ÖRNEK OLMALI”

Anne ve babanın çocuğuna davranışlarıyla örnek olması gerektiğini söyleyen Aslanhan, “Çocuklar için dünyadaki en önemli varlıkları anne ve babasıdır. Çocukların yaşı ilerledikçe gençlik çağına geldiklerinde ailenin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Aileler çocuklarının internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile birçok değerlerini yitirdiklerini bilmeli, anne ve babalar çocukları ile iletişim içinde olarak onlarla sohbet ortamı oluşturabilmelidirler” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan günün anısına çiçek ve hediye takdim etti.

Hediye ve çiçek takdiminin ardından eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan katılımcılara ücretsiz olarak verilen “Bilinçli Aile” adlı kitabını imzaladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here