Ana Sayfa GÜNCEL FINDIKTA KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK BİR FİYAT BEKLİYORUZ

FINDIKTA KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK BİR FİYAT BEKLİYORUZ

313
0
Paylaş

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, fındık fiyatının açıklanmasına çok az bir zaman kala, üreticinin yoğun emeğinin yanı sıra zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle hızla artan maliyetler de bu sezonun hesabını yaparken mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Karataş yaptığı açıklamada, ”Öncelikle, ülkemizin dört bir yanında meydana gelen ve doğamıza, hayvanlarımıza, insanlarımıza zararlar veren yangınlar nedeniyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor Yüce Rabbimin ülkemizi, bölgemizi tekrarından korumasını niyaz ediyorum.

Kamuoyunun yakından bildiği üzere, geçtiğimiz yıl 27 Temmuz tarihini gösterirken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından fındık fiyatları açıklanmış ve açıklanan fiyat üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Önceki yıllarda da fındık fiyatları genellikle Temmuz ayı içerisinde açıklandı.

Bu yıl aynı tarihi geride bırakmış olmamıza rağmen henüz bir fiyat açıklaması gelmemiş olması piyasadaki serbest hareketler, rekolteye dair yapılan spekülasyonlar, alivre satış yolunu izleyenler ve benzeri nedenler neticesinde düzensiz bir fiyat seyri izlenmesine neden olmakta ve bu durum da hem üreticinin hem de yakın zamanda resmi fiyatı açıklayacak olan kurumların zarar etmesine yol açmaktadır. Devletimizin bu noktada bu tür davranışların karşısında kararlılıkla durarak fırsatçılara karşı gereken tedbirleri alacağından kuşkumuz yoktur.

Yaşanan COVID-19 sürecinde daha da zorlaşan koşullara rağmen üretimini sürdürmek adına gereken fedakarlıkları göstermiş olan üretici üzerine düşeni yapmış, zor şartlara rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemize en az 2 milyar dolarlık girdi sağlayacak fındık için şu ana kadar gerekli alın terini dökmüştür bundan sonra da emeğini esirgemeyecektir. Üreticinin yoğun emeğinin yanı sıra zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle hızla artan maliyetler de bu sezonun hesabını yaparken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Durumdan hareketle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde TMO’nun içinde bulunduğumuz sezon için kamuoyunda oluşan beklentiyi karşılayacak bir fiyat açıklamasını tüm bölge halkı ile birlikte bizler de gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanarak beklemekteyiz.

Taban fiyatların beklentiler ölçeğinde bir an evvel açıklanması temennisi ve beklentisiyle 2021 yılı fındık sezonunun tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını, fındığımızın değerini bulduğu bir sezon olmasını diliyorum.”dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here