Ana Sayfa GÜNCEL Fındık Yürüyüşüne Yasak

Fındık Yürüyüşüne Yasak

1136
0
Paylaş

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, geçtiğimiz günlerde hükümetin ve Toprak Mahsuller Ofisi’nin (TMO) fındık fiyatlarını açıklamaması durumunda Ankara yürüyüşüne başlayacaklarını bildirmişti. Zekayi Sağra açıklamasında “MÖ 412 Sinop doğumlu olan ve ailesiyle Atina’ya göç eden Diyojen olduk. Elimizde fener, lamba, gündüz gözüyle sokaklarda fındık üreticileri olarak hükümeti ve TMO’yu arıyoruz. Gören varsa söylesin. Fındık üreticileri isyanda, haykırışımız mutlaka duyuluyor ama pişkinliğe verip duymazlıktan gelenler var. Duymayan kulaklara duyuracağız, görmeyen gözlere göstereceğiz” dedi.

Tek sesliliğin bir çözüm olmadığını belirten Sağra birlik çağrısı yaparak “Üretici köylü şov değil, emeği ve ürünü için mücadele istiyor. Bu nedenle Tüm Üretici Köylü Sendikası olarak muhatabımız olan Bakanlıkla görüşmeye karar verdik. Tahıl Pazarı’ndan,  Ankara yürüyüşünü başlatacağız. Fındık mitingleri yapıldı, bugünden sonra mitingin anlamı da kalmadı. Yapılmayan üretici köylünün Ankara yürüyüşü kalmıştı, onu da biz başlatıyoruz. Yürüyüşe katılmak isteyen arkadaşlar isimlerini bize yazdırabilirler. İl ve ilçelerde yürüyerek, diğer bölümlerde araçlarla devam edeceğiz. Amacımız Ankara’ya bir an önce ulaşmak, taleplerimizi oradan haykırmak. Sorunların çözümü kolay ama işi yokuşa sürenlere karşı da yapabileceklerimiz var. Oturup bekledikçe daha fazla zarar görüyoruz. Sendikaları, partileri, dernekleri, odaları haklı davamızda yanımızda görmek istiyoruz. ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ anlayışıyla hareket etmek zorundayız” diye söyledi.

Ordu Valiliğinden Yasak

Tüm Köy Sen ve üreticiler Ankara yürüyüşü için hazırlanırken Ordu Valiliği tarafından yürüyüş yasaklandı. Ordu Valiliğince yürüyüşün sakıncalı olduğu bildirildi.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here