Ana Sayfa GÜNCEL Fındık Kurduna Dikkat

Fındık Kurduna Dikkat

825
0
Paylaş

Fındık hasat zamanına aylar kala Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere “Fındık Kurdu” uyarısı yapıldı.

Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sosyal medya platformlarından yapılan açıklama; “Fındık ürününün ana zararlısı olan fındık kurdu, beslenme ve yumurta bırakmak yoluyla meyvelerde zarar yapmaktadır. Ergin çıkışları mayıs ayında tamamlanarak zarar yapmaya başlarlar. Hava sıcaklığı 20ºC’ye erişinceye kadar böcekler uçamadığı için aynı ocak üzerinde beslenmek zorunda kalırlar. Bir çift böcek 160 adet meyvede beslenme zararı yapmakta ve yaklaşık 40 adet yumurtlama ile toplamda 200 adet meyveye zarar vermektedir. Böylece fındıkta çok yüksek ekonomik zararlara neden olurlar. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yapılan tespitlere göre; İlimizde fındık kurdu mücadele zamanı; Sahil kesimde 12  Mayıs, orta kesimde 19 mayıs ve yüksek kesimde ise 26 Mayıs tarihinden itibaren başlanmalıdır. İlaçlamalar sahil, orta ve yüksek kesimde bir haftalık süre içinde bitirilmeli ve ilaçlamada etkinliği artırmak için çiftçiler birlikte hareket etmelidir.”

Fındık kurduna ve fındık yeşil kokarcasına karşı bitki koruma ürünlerinin kullanması gerektiği bildirildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here