Ana Sayfa GÜNCEL FATSO’dan Dış Ticaret Semineri

FATSO’dan Dış Ticaret Semineri

833
0
Paylaş

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) tarafından Dış Ticaret ve Bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere FATSO Başkanı Tayfun Karataş,  iş insanları ve yatırımcılar katıldı.

Dış Ticaret Ve Bilgilendirme Semineri açılış konuşmasını Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş gerçekleştirdi.

Karataş, “Küreselleşen bağımlılık olarak adlandırılabilen yeni Dünya düzeninde, işletmeler artık ulusal pazarların ötesinde, uluslararası pazarlar için de üretime yönelmektedirler. Uluslararası rekabetin her geçen gün hızlandığı bu yenidünya düzeninde, ülkemizin ihracatı için öngörülen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi bakımından özel sektörün asli temsilcisi olarak TOBB’a bağlı odalar, dış ticaret ve özellikle, ihracat strateji ve politikalarının belirlenmesi, dış ticaret mevzuatının uluslararası kurallar ve yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda oluşturulması ve uygulanması yönünde çalışmalar yapmaktadır. Umarım bu seminerden alacağımız bilgiler ve gerekli donanımlar inşallah bölgemize ve ticaretimize yansımasını göreceğiz. ” dedi.

Seminerde Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Zeynep Sezen, Ticaret Bakanlığı İhracat Geliştirme Uzmanı Halit Oral Akbay ve Türk Eximbank Uzmanı Yakup Yıldız gelen konuklara dış ticaret hakkında bilgiler verdi. Konuklara dış ticaret yaparken neler gerekli, hangi konulara dikkat edilmesi gerekiyor, ticareti geliştirme adına yapılması gereken konularla ilgili bilgiler verildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here