Ana Sayfa GÜNCEL “FATSO VE FATBO’YA BEŞ YILDIZ”

“FATSO VE FATBO’YA BEŞ YILDIZ”

181
0
Paylaş

İlçemizde Oda-Borsa ortak müşterek toplantısı ve ödül töreni düzenlendi. Yalçın Otel’de düzenlenen törende ilçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan firmalar ödüllendirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Fatsa’da düzenlenen Oda- Borsa Ortak Müşterek toplantısına katılım sağlamak amacıyla Fatsa’ya geldi. İlçemize gelişinde ilk olarak Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasını ve ardından Fatsa Ticaret Borsasını ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu, düzenlenen toplantıya katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törene, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, İlçemiz ve çevre il ve ilçeler sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve iş insanları katılım sağladı.

Programda, oda ve borsaları müşterek toplantısı yapılarak üyelerin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerileri dinlendi.

Toplantıda ilk konuşmasını gerçekleştiren FATBO Başkanı Ali Feyzi, İlçemizin ekonomik ve toplumsal yapısından ve kurum olarak yapılan çalışmalardan bahsetti. Başkan Ali Feyzi “Fatsa ilçemiz 121 ülkeye ihracatını gerçekleştiriyor. Sizlerin de bildiği gibi kuruluşumuzun 70. yılında 81 ilde 153 tane okulu ülkemize kazandırdı. Şuna da oda ve borsa olan ilçelere 154 tane okul kampanyası başlattınız. Bunun için şehrimiz ve kurumumuz adına sizlere teşekkür ediyorum. ” dedi.

Konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, FATSO’ya başkan olduğu günden bu güne kadar yaşanan değişimi ve Fatsa’da nelerin başarıldığını anlattı. Başta OSB olmak üzere genel bir sunum hazırlayan Başkan Karataş, FATSO’nun çalışmalarını anlattı.

Başkan Karataş konuşmasının devamında “Başkanımız TOBB tarafından ilçemize yaptırılacak olan daha önce müjdesini paylaştığımız Mesleki Teknik Lisesi’nin müjdesini de etkinliğimiz vesilesiyle kendi ağzından hemşerilerimizle paylaşmış oldu. Buradan bir kez daha kendisine ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Birlik Başkanımız başta olmak üzere güzel bir organizasyonla bir arada olabilmemizi sağlayan Odamız Meclisinden tüm çalışma arkadaşlarıma, Odamız personeline, değerli zamanlarından ayırıp programımıza katılım gösteren tüm üyelerimize ve bütün misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“FATSO VE FATBO HİZMET BEŞ YILDIZ”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasının başında FATSO ve FATBO’nun çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini dile getirdi ve anlamlı toplantı için Ali Feyzi ve Tayfun Karataş’a teşekkür etti.

Başkan Hisarcıklıoğlu, “Değerli kardeşlerim, aslında bizim Ankara’da en önemli şey buradaki oda ve borsalarımız akredite mi bakıyoruz. Akreditasyon şu, nasıl ortaya çıktı, yıldızlama şekli varsa dünyada da oda sistemlerinde borsaların verdikleri hizmet kalitesini ölçen yıldızlar var. Bugün baktığımız zaman bu yıldızları da ben vermiyorum. Aslında bana verseler bu yetkiyi bütün oda ve borsaya hepsine beş yıldız veririm. Ama uluslararası kuruluş tarafından yapılan denetlemede Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve Fatsa Ticaret Borsamızın vermiş oldukları hizmet kaç tahmin edin bakalım? Tam beş yıldız! Fatsa’da verilen hizmet Londra, Paris vermiyor. Ticaret sanayi odalarının, borsalarının vermiş olduğu hizmeti minimum aynı standartta olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı başta yönetim kurulu başkanlarının, yönetim kurulu üyelerimi, meclis üyelerimi, genel sekreterlerini ve çalışan kardeşlerimi hepsini kutluyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Eskiden odalarımızın taahhüttü bir masa, bir odaydı. Şimdi hizmeti gençlerin ayağına götüren yeni bir oda ve borsa yapısı Tayfun Karataş ve Ali Feyzi başkanlarımızla işte bu vizyonla hareket ediyorlar. Ayrıca sizleri de daha iyi bir şeklide temsil ediyorlar. Bizde onlarla Türkiye oda ve borsalar birliği de onların bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyorum. Ben onlarla beraber çalışmaktan çok mutluyum.” diye konuştu.

FATSA’YA BİR OKUL YAPACAĞIZ”

Başkan Hisarcıklıoğlu Fatsa’ya bir okul yapılacağının müjdesini vererek, “7 Şubat’ta sayın Milli Eğitim Bakanımızla protokol imzaladık. Bu protokol da Türkiye Odalar ve Borsalar birliği gerek Ali başkanım gerek Tayfun başkanımın talepleri doğrultusunda bir okul yaptırma kararını aldık. Fatsa’ya bir okul yapacağız. Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah, bizleri de açılışlarında davet ederlerse sizlerle birlikte oluruz. Fatsa’mıza ve sizlerle hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” Dedi.

“KİMSEYİ ÖTEKİ DİYE AYRIMA TABİ TUTMAYIN”

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Benim sizden son olarak ricam değerli kardeşlerim, ne olur birbirilerinizi ötekileştirmeyin. Benim gördüğüm en büyük sıkıntı bu. Şunu unutmayalım ki her türlü sıkıntıyı aşacak iradeye ve imkana sahibiz biz geçmişte Türk özel sektörü olarak bunu gösterdik başarıyla bizim devletten aslında baktığımız zaman tek isteğimiz var dünyadaki rakiplerimizle eşit şartlarda bizi ringe çıkarsınlar Biz bir türlü hallederiz geçmişte bunu nasıl yaptıysak yarın da bunu yaparız benim rakibim hangi şartlarda üretiyorsa hangi rakiplerin şartları neyse istihdamdan üretimden ihracata kadar finansmanına kadar aynı şartları sağlasınlar gerisini Türk halkı müteşebbis insanları ile beraber bunları halleder benim sizlerden ricam şu ne olur birbirinizi ötekileştirmeyi benim gördüğüm en büyük sıkıntı bu birbirinizin Etlik kökeninden mezhebinden siyasi görüşünden dolayı sakın ha sakın ötekileştirmenin birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır birbirinizi sevin sizin sizden başka dostumuz yok başımıza gelen bir sürü uluslararası hadiselerde görüyoruz 83 milyonun kardeşliğinden başka şansımız yok müsait onun için biz birbirimizi seversek birbirimizde tek yumruk olursak ortak akılda birleşeceğiz çoğunluk ne istiyorsa o taraf bizim görüşümüz olacaktı bunu yaparsak kazanan biz oluruz herkes ayrı bir baş çektiği zaman o zaman da kaybeden biz oluruz ne olur kimseyi öteki diye ayrıma tabi tutmayın.” Diyerek sözlerini tamamladı

Konuşmaların sonunda istihdama katkı sağlayan borsa ve oda üyelerine, iş adamlarına ödüllerinin verildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here