Ana Sayfa GÜNCEL FATSALI MUHTARLARDAN GAP TURU

FATSALI MUHTARLARDAN GAP TURU

631
0
Paylaş

“ANLATILMAZ YAŞANIR”

Fatsa Muhtarlar Derneği’nin Kaymakamlık ve Fatsa Belediyesi desteğiyle gerçekleştirdiği Güneydoğu (GAP) kültür gezisi geziye katılan muhtarlara adeta anlatılmaz yaşanır dedirtti. 

HARBİ TUR ile 23 Mart Çarşamba akşamı Fatsa’dan hareket eden muhtarlar ilk ziyaretini Gaziantep iline gerçekleştirdi.

Gaziantep’de ilk olarak Tarihi Bakırcılar Çarşısını gezen muhtarlar daha sonra

Zeugma müzesi gezdiler. Muhtarlar Halfeti Tekne Turunda bambaşka duygular yaşadı. Kaptan rehber eşliğinde bir yandan halfeti’nin tarihini dinleyen muhtarlar bir yandan da çalınan müzik eşliğinde yağmurlu ve soğuk havaya aldırış etmeden oyun oynadılar. Batık şehir ve göl yüzünde tek kalan cami minaresi muhtarları hayretler içerisinde bıraktı.

BALIKLIGÖL VE SIRA GECESİ

 Fatsalı muhtarlar Gaziantep turunu tamamladıktan sonra  Şanlıurfa’ya giderek Hotel El Ruha’da konakladılar. Muhtarlar aynı gece Urfa Sarayı’nda Sıra Gecesi’ne katıldılar. Sıra gecesinde Yusuflu Muhtarı Hacibey Narinlik söylediği Ordu’nun Dereleri Türküsü ile herkesten büyük alkış aldı. Muhtarların Şanlıurfa’daki ilk durağı

Balıklıgöl oldu. Balıkgöl ve çevresinde gezdikten sonra Göbekli Tepe’ye giden muhtarlar daha sonra Mardin iline giderek otellerine yerleşmeden önce Kasımiye Medresesi’ni gezdiler.

DOĞAL DOKUSUNU BOZMAYAN ESKİ MARDİN’E HAYRAN KALDILAR

Ardından Hotel Kervansaray’a geçen muhtarlar burada onurlarına düzenlenen müzik eğlenceli yemeğe katıldılar. Fatsalı muhtarlar Mardin’de gündüz bölümünde ilk olarak Eski  Mardin’de Panoramik serbest gezi yaptılar. Eski Kız Meslek yolunda atlara binen binen muhtarlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hoylu Mahallesi Muhtarı Yaşar Parlayan’ın bindiği at biraz huysuzluk yapınca kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.

SON DURAK SURLARIYLA ÜNLÜ DİYARBAKIR

Fatsalı muhtarlar gezilerinin son gününde Diyarbakır’ı da gezdiler. Burada ilk olarak

10 gözlü Köprüyü gezen muhtarlar daha sonra sırayla Ulu Cami, Süleymaniye Camii, Meryem Ana Kilisesi ve son olarak da Sur İçi’nde Atatürk’ün kaldığı, Eski Cezaevi ve Eski Adliyeyi gezdikten sonra Fatsa’ya hareket ettiler.

GÜNEYDOĞU TARİHİ İLE BAMBAŞKA GÜZEL

2017 yılında Çanakkale gezisi düzenledikten sonra pandemi nedeniyle kültür ziyaretlerine ara verdiklerini belirten Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, “Pandeminin etkisini azaltması ile Fatsa Kaymakamımızdan GAP turu için izin aldık. Sayın Kaymakamımızın olurlarıyla gezi düzenlemeye karar verdik. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da kültür gezimizi gerçekleştirdik. Muhtarlarımızın da çok memnun olduğu bir gezi oldu. Birçok muhtarımız hiç gitmediği Güneydoğu’yu gezme imkanı buldu. Güneydoğu’nun öyle bilindiği gibi artık terör bölgesi olmadığını hepimiz gördük. Birbirinden güzel tarihi eserler yerinde görüp inceleme fırsatımız oldu. Bizlere destek olan Sayın Kaymakamımıza ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a teşekkür ederiz.” dedi.

DERNEK BAŞKANLARI YALNIZ BIRAKMADI

Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kestop ve yönetim kurulu üyesi Osman Kaya, Mardin Güvenlik Korucuları Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Velit Alptekin, Yeni Dünya Vakfı Mardin İl Başkanı Şehmus Sayat, İl Başkan Yardımcısı Kadri Karabulut, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu’nun amcası Salih Çabukoğlu ve kardeşi Onur Çabukoğlu, Yeni Dünya Vakfı Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Davut Baydağ, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Atik Tartuk, Şehit Gazi Birlik Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nusret Dinç Fatsalı Muhtarları konakladıkları otelde ziyaret ettiler. Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya dernek başkanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Bizleri onure ettiler” diye konuştu. Geçtiğimiz yıla kadar Fatsa İlçe Jandarma Komutanlığında ve Bolaman Karakolunda görev yapan görevini Mardin’de sürdüren Ast.Sby.Jn.Bşçvş Bozan Çelik’de Mardin’de muhtarlarla hasret giderdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here