Ana Sayfa GÜNCEL FATSA’DA HEM FESTİVAL HEM DE CUMHURİYET COŞKUSU

FATSA’DA HEM FESTİVAL HEM DE CUMHURİYET COŞKUSU

799
0
Paylaş

Fatsa Belediyesi tarafından 10 yıl aradan sonra düzenlenen 8.Çınar Festivali halk konserleri Cumhuriyet bayramı kutlamaları ile birleşince iki coşku birden yaşandı.
8.Çınar Festivali etkinlikleri kapsamında ilk olarak gündüz bölümünde Foto Safari yarışmasından elde edilen fotoğrafların yer aldığı Sokak Sergisi düzenlendi. Festivalin konserler bölümü ise akşam 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşti. Konserler bölümünde ilk olarak Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Beyoğlu sahne aldı. Sanatçı Aydın Beyoğlu birbirinden güzel türküleri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Aydın Beyoğlu’na sahnesi sonunda plaketini Belediye Başkan Yardımcısı  İbrahim Eroğlu takdim etti. Aydın Beyoğlu’nun ardından sahneye  Fatsalı Türk Halk Müziğinin sevilen seslerinden Mehmet Gümüş şarkılarını seslendirdi. Sanatçı Gümüş Fatsa’da sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu ve kendisi için ayrı bir önemi olduğunu ifade etti. Mehmet Gümüş’e de plaketini Belediye Başkanı Muharrem Aktepe sundu.

POPÇU BETÜL DEMİR’DEN KEMENÇELİ MÜZİK ZİYAFETİ
Fatsa Belediyesi 8.Çınar Festivalinin konserler bölümünün finalinde Türk Pop Müziği sanatçısı Betül Demir sahne aldı. Şarkılarına kendi albümünden ‘Anlat, anlat ve Karabatak’ şarkları ile başlayan pop sanatçısı konserinin ilerleyen dakikalarında Fatsalı kemençe sanatçısı Fikri Kaysal’ın kemençesi eşliğinde ‘Ordu’nun Dereleri’ ve ‘Yine Yeşillendi Fındık Dalları’ türkülerini seslendirdi. Sanatçı daha sonra elinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına denk gelen gecede ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ ve ‘Onuncu Yıl Marşını’ söyledi.
Pop Sanatçısı Betül Demir’e çiçek ve plaketini takdim etmek üzere sahneye gelen Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, “Bugün Cumhuriyetimizin 95.yılı. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yarın Cumhuriyeti İlan Ediyoruz’ demesinin 95.yılını kutluyoruz. İnşallah daha nice 95 yıllar görürüz. Türkiye’nin öz milleti olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti daima payidar kalacaktır. Festivalimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here