Ana Sayfa GÜNCEL FATSA TEK YÜREK

FATSA TEK YÜREK

470
0
Paylaş
DCIM100MEDIADJI_0054.JPG

Suriye’nin İdlib kentinde hain saldırı sonucu şehit olan Mehmetçiklerimiz ve ülkemizin bekası için bir çok cephede mücadele eden kahraman Ordumuza manevi destek vermek amacıyla Ordu’nun Fatsa ilçesinde anma ve saygı yürüyüşü düzenlendi. Genciyle yaşlısıyla öğrencisiyle Türk Bayrakları eşliğinde 15 Temmuz Özgürlük Meydanından başlayan yürüyüş Reşadiye, Ahmet Cevat Güvenkaya ve Hacı Hulusibaba caddesinden devam ederek Hükümet Konağı önünde sona erdi.
  Yürüyüşün sonunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

DCIM\100MEDIA\DJI_0066.JPG

İstiklal Marşının ardından ilk konuşmayı yapan Fatsa-Ünye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek, “Dün olduğu gibi bugünde bir çok cephede Vatanımızın ve bayrağımızın bekası için verilen mücadeleyi tüm kalbimizle destekliyoruz.” dedi.

“GÜN, TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜNÜ TÜM DÜNYA’YA GÖSTERME GÜNÜDÜR”

Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Vatan olmadan bir milletin ayakta durması mümkün değildir. Bir milletin var olması, hayatiyetini devam ettirebilmesi ancak vatanına sahip olmasıyla mümkündür. Vatan sevgisi, en asil, en yüce sevgilerden biridir. Vatan için savaşmak vatan sevgisinin bir tezahürüdür. Bizler vatan uğrunda kanlarıyla destanlar yazan, şehitler ve gazilerle dolu bir milletin torunlarıyız. Dinine, diyanetine, bayrağına, ırz ve namusuna bağlı olan Türk Milleti; bu kutsal değerlerimizi ayakta tutmak ve Ezan-ı Muhammedinin sesini daima yüce tutmak için zaferden zafere koşmuştur.Verilen bu mücadelenin yegâne amacı bizlere miras bırakacakları bu vatan topraklarını düşmanlardan temizlemek, bizlerin mutlu ve huzurlu yaşamasını temin etmekti. Bizimde ecdat yadigârı kadim Anadolu topraklarını, terörden arındırılmış, sınırları güvence altına alınmış şekilde gelecek nesillere bırakmaktır. Kimsenin ne toprağında, ne namusunda nede malında gözümüz yoktur.”Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna; canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, dünyanın dört bir köşesinde ve güzel yurdumuzun birçok yerinde; ayrıca, vatan topraklarını kanları ile sularken bilinmeyen yerlerde; “kefensiz ama görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan” kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Rabbim onları şehitliğin en yüce mertebesini ihsan eylesin. Gün; Yâre nişandır tenine erlerin, Şehitlik son rütbesidir askerin.” Diyerek; oğlunun tertemiz alnını öpüp son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit ana ve babalarının, babasını göremeden büyüyen yavruların, kocasının yollarını hala gözleyen ve için için her an ağlayan eşlerin, kardeşlerin, dostların gurur günüdür. Gün, Türk Milletinin gücünü Tüm Dünya’ya gösterme günüdür.” diye konuştu.

“BU ASİL MİLLET YEDİ DÜVELE KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYOR”

Son konuşmayı Yapan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini yanına davet ederek birlik beraberlik mesajı verdi. İşte ülkemizin ihtiyacı olan sahne. Bu asil Millet yedi düvele karşı mücadele etmeye devam ediyor. Tarihinde milyonlarca şehit vermiş bir Milletiz. Ben şehadet şerbetini için bütün askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu Millet bir ve beraber olduğu müddetçe nasıl dünyaya hükmetmişse bundan sonra da daha güçlü bir şekilde varlığını hissettirecektir. Bugün savaşıyoruz, göğsümüzü kabartan Milli silahlarımızla yapılan mücadele. Tüm Fatsa halkına bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 Yürüyüşün ardından şehitlerimizin ruhuna ithafen akşam namazına müteakip Fatsa Sahil Büyük Camiinde Mevlid-i Şerif okundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here