Ana Sayfa GÜNCEL Fatsa Kızılay Herkesi Aynı Sofrada Buluşturuyor

Fatsa Kızılay Herkesi Aynı Sofrada Buluşturuyor

1167
0
Paylaş

Türk Kızılay Fatsa Şubesi Ramazan Ayının ilk gününden bu yana kurulan iftar çadırları ile birlik ve beraberliği pekiştirerek her akşam 600 kişiye iftar yemeği veriyor.

Fatsa Kızılay Şubesi tarafından 15 Temmuz Özgürlük Meydanı ve Kurtuluş Mahallesi’ne kurulan 2 iftar çadırı ile her akşam başta yardıma muhtaç vatandaşlar olmak üzere herkese iftar yemeği veriliyor. Ayrıca Kızılay Fatsa Şubesi gönüllü ekibi iftar çadırlarının yanı sıra yardıma muhtaç ve engelli vatandaşların evlerine yemek dağıtımı yaparak iyiliği çoğaltıyorlar.

“Soframız Herkese Açık”

Fatsa Kızılay Şube Başkanı Gökhan Hocaoğlu, “2 ayrı noktada hükümet konağı önü ve kurtuluş olmak üzere 2 iftar çadırlarımızda günde ortalama 500 kişi iftar açıyor. İhtiyaç sahibi bakıma muhtaç ve engelli 40 ailenin evlerine her akşam sıcak yemeklerini veriyoruz. Her iftar vakti Kızılay gönüllüleri tarafından çadırımızı ziyaret edenlere yemek dağıtılmaktadır. Kurulan çadırlarımızda yardıma muhtaç ile zengin insanların aynı sofrada yemek yiyebildiğini göstermek istedik. Sofralarımız herkese açık ve bu sofralar bizim gönül soframız. Ramazan ayının her akşamı biz sofralarımızı herkese açıyoruz. Bizim soframıza herkes gelebilir” diye konuştu.

Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Erdoğan Kısacı, “Fatsa, Ünye ve Ordu olmak üzere bütün şubelerimizde Ramazan etkinliklerimiz devam ediyor. Türkiye’de bütün illerimizde ilçelerimizde iftar çadırlarımız var. 135 ülkede iftar çadırı faaliyetlerimiz var yani yurtdışında da çalışmalarımız devam ediyor. İftar çadırı faaliyetlerimizin dışında gönüllerimizle birlikte koli dağıtımları yapıyoruz. İftar çadırına gelemeyenlerin evlerine kadar yemek götürüyoruz. Bu şekilde mübarek Ramazan ayını paylaşarak tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Ayrıca Fatsa Kızılay Şubesi, iftar yemekleri dışında kapı kapı gezerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıp, yardımlarını devam ettiriyor ve herkesin gönüllerinde mutluluğu yaşatıyorlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here