Ana Sayfa GÜNCEL Ey Büyük ATATÜRK!!!

Ey Büyük ATATÜRK!!!

743
0
Paylaş

Milli Bayramlarımız artık haber başlıklarında ‘coşkuyla kutlandı’dan ibaret…

Tarihimizi, milli duygularımızı, bizi biz yapan gururlarımızı; bizim bugünlerimiz için canını hiçe sayarak savaşan şehitlerimizi- atalarımızı-,  bugünlerimizi bizlere sağlayan Atamızı hiçe sayarak ne kadarda coşkulu milli bayramlar yaşıyoruz.

Ne yazıktır ki Başkumandan Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde, O’nun adını anmaktan çekiniyoruz. Ne yazıktır ki ilk değil yaşadıklarımız, böyle gidersek sonda olmayacak…

Diyanet İşleri Başkanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramında Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal ATATÜRK’ün adını anmaması da ilk olan bir durum değil ülkemizde. Geçtiğimiz yıllarda 10 Kasım’larda bir dua bile edilmediği olmuştu. Hatta ortaya çıkan bir gerçekte şudur ki; Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının tarihçesinde Mustafa Kemal ATATÜRK’ün adı geçmemektedir.

Düşüncemiz, siyasi tercihimiz, dinimiz, ırkımız ne olursa olsun bu ülkede ötekileştirilmekten uzak, tartışmaya kapalı tek bir gerçek vardır ki bu da Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

Anayasamızın ilk 4 maddesinde olduğu gibi değişmeyecek unsurlar var bizim ülkemizde…

Anayasanın ilk 4 Maddesi;

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Fikirler değişir, düşünceler değişir, tarih değişir fakat bu ülkenin MUSTAFA’sı değişmez; sistem değişir, ideolojiler değişir, planlar değişir fakat bu ülkenin KEMAL’i değiştirilemez; adı anılmaz, bu ülkeyi başkaları kurtardı denilir hatta kanıtlarına rağmen “Biz yapmıştık” denilir; Cumhurbaşkanı değişir, Başbakan değişir, Bakanlıkları değişir fakat bu ülkenin ATATÜRK’ü ve gerçekleri değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez.

Unutulmaz, Unutturulamaz…

“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here