Ana Sayfa GÜNCEL Esnafın Dertleri Ankara’da Dile Getirildi, Başkan Ayhan Baş Müjdeyi Verdi

Esnafın Dertleri Ankara’da Dile Getirildi, Başkan Ayhan Baş Müjdeyi Verdi

3519
0
Paylaş

Ordu Giresun 23. Bölge Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Yönetim Kurulu, Ankara’ya giderek önemli ziyaretlerde bulundular.

Yapılan ziyaretlerde Covid-19 döneminde esnafların yaşadıkları zorlukları anlattıklarını ve yapılması gerekenleri istişare ettiklerini belirten Başkan Ayhan Baş, ziyaret sonrasında esnafı rahatlatacak konuların müjdesini gazetemize aktardı.

Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ziyaretler hakkında bilgiler verdi.

Ayhan Baş,  “Birlik Yönetim Kurulu Olarak; Tüm Esnaf ve Teşkilatının Tek Lideri Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Abdulkadir Akgül ve Genel Müdürümüz Sayın Güler Zincirkıran hanımefendiyi Ankara’da ziyaret ederek pandemi süresince Esnaf ve Sanatkarımız için Gece Gündüz çalışarak kooperatiflerimize plasman, moral ve motivasyon konusunda göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı zatıalilerine Teşekkür ve Şükran ziyareti gerçekleştirdik. Esnafımızın selamını ilettik, selamlarını ve talimatlarını aldık. Ayrıca Halkbank Samsun Bölge Koordinatörümüz Sayın Erdoğan Özdemir’i de ziyarette bulunarak Birliğimize bağlı Kooperatiflerimize pandemi sürecindeki ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimizi ilettik. Ordumuzun evladı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Sayın Yunus Arıncı’yı da Beştepe Külliyesinde ziyaret ettik. Misafirperverliği için şahsına teşekkür ederiz. Bu ziyaretlerimizin öncülüğünü yapan Birlik Başkanımız Sayın Yüksel Kaya ya da ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

Bölgemizde 25 Bin TL’lik krediyi en yüksek kullandıran Fatsa Esnaf ve Kefalet Kooperatifi olarak bizleriz ve Yılbaşından bu döneme kadar toplamda 55 Bin TL kredi kullandırdık.” diyen Başkan Ayhan Baş, Covid-19 döneminde her daim esnafın yanında olduklarını belirtti.

Covid-19 nedeniyle esnafların ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını bildiklerini ve Ankara’ya yaptıkları ziyaretlerde esnafın ödemelerinde kolaylık sağlanması konusunda bilgi aktardıklarını söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, esnafa müjdeyi verdi.

Ayhan Baş, “Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, salgından zarar gören Esnaf ve Sanatkâra destek sağlamak amacıyla Devletimiz tarafından birçok destek paketi açıklanmak suretiyle, esnaf ve sanatkârımıza bu sıkıntılı süreçte önemli destekler sağlamıştır.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimizde bu süreçte, gerek işletme kredisi gerekse esnaf destek paketi kapsamında sunulan 25.000 TL limitli kredi için başvuruda bulunan tüm esnaf sanatkârımıza kredi desteği sağlamak için büyük bir özveri ile görev yapmışlardır.

Bu anlamla toplamda Ortaklarımıza 41.000.000 TL civarında kredi kullandırılmıştır. Bir yandan bu destekler sürerken diğer yandan ortaya başka bir sorun çıkmış ve daha önce kooperatiflerimiz kefaletiyle kredi kullanmış olan ortaklarımızın büyük bir bölümü kredi taksit borçlarını ödemekte sıkıntı yaşamaya başlamışlardır.”

“Kredi borçlarını ödemekte zorlanan esnaflara taksitlendirme yapılacak.”

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Ayhan Baş, “Birçok Esnafımız bırakın borç ödemeyi, günlük ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmaktadırlar. Esnafımızdaki bu sıkıntı,  Teşkilatlarımız tarafından Merkez Birliğimize iletilmiş, TESKOMB camiası olarak her zaman Esnaf ve Sanatkârımızın yanında ve destekçisi olma anlayışı gereği, bu zor zamanlarında da yine esnaf ve sanatkârımıza destek olunması zorunluluğu dikkate alınarak, Genel Başkanımız Sn Abdulkadir Akgülün talepleriyle Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlığımızın talimatlarıyla Kooperatifimiz takibinde bulunan kredi borçlarına ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla Ticaret bakanlığının da görüşü alınarak Merkez Birliğimizce bir düzenleme yapılmıştır. “

Kredi Ödemelerini taksitlendirecek olan esnafların dikkat etmesi gerekenler;

“13 Temmuz 2020 Tarihi İtibariyle Uygulanacak Düzenlemeye Göre:

.  30 Haziran 2020 Tarihinden önce (Bu Tarih Dâhil) Kredi Borcu Kooperatif takibine intikal eden ortakların, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde, kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına ( Bankaca kooperatif Blokeli ve/veya mevduat hesaplarından alınan tutarlar ile varsa icra ve sair masraflar) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup; 

.  Borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiğinde, gecikme faizi alınmayacaktır.

.  Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edilirse, asıl alacak tutarına taahhüt (yapılandırma) tarihinden itibaren %10 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 24’e bölünecek ilk taksit peşin tahsil edilecektir.

.  Yapılandırma talebinde bulunmak isteyen ortaklarımıza, 31 Ağustos 2020 nin Son Tarih olduğunu tekrar hatırlatır, bu kararın Tüm ortaklarımıza Hayırlı Olmasını Diler, Saygılar Sunarız.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here