Ana Sayfa GÜNCEL En Büyük Sorun Herkesin Gözleri Önünde Yaşandı

En Büyük Sorun Herkesin Gözleri Önünde Yaşandı

609
0
Paylaş

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de ve İlçemizde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Önce Yaya” projesi kapsamında yaya geçitlerinde nöbet tutuldu. Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran başta olmak üzere protokol üyelerinin katıldığı etkinlikte uzun süredir çözüm beklenen bir sorun gözler önünde yaşandı.

Protokol üyelerinin katılımıyla Dumlupınar Okulu önünde gerçekleşen “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliğinde öğrencilere, velilere ve sürücülere konu hakkında bilgiler verildi. Etkinlik amacıyla alana gelen Fatsa Engelliler Derneği Hacı Akar’dan yaya geçidini kullanırken, Engellilerin sürekli olarak yaşadığı bir sorun gerçekleşti.

Karşıdan karşıya geçmek için sürücülerin durmasını bekleyen ve tekerlekli sandalye kullanan Hacı Akar, sorunsuz bir şekilde karşıya geçti fakat kaldırıma çıkmakta zorluk çekti. Kaldırımların yüksek oluşu ve engelli rampası konulmaması üzerine Engelliler Derneği Başkanı Hacı Akar’ın kaldırıma çıkmasına alanda bulunan polis ekipleri yardım etti.
Konu hakkında gazetemize açıklama yapan Fatsa Engelliler Derneği Başkanı Hacı Akar, “Yaya önceliğine dikkat çekilmesi çok güzel bir uygulama. Bizlerinde vatandaş olarak yaşadığımız sıkıntılar var. Etkinlikte de görüldüğü gibi kaldırımlara inerken ve çıkarken sorun yaşıyoruz. Rampalarımız yok. Bunun yanı sıra araçların park yeri bulamamasından dolayı araçlarını kaldırımlara park ediyorlar. Bu konu mağdur oluyor. Biz Kaymakamımız Ömer Lütfi Yaran ve Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’dan sorunların giderilmesi konusunda sözümüzü aldık. Çözüm bekliyoruz.” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here