Ana Sayfa GÜNCEL “Din Görevi Yerine Getirmek, Adanmışlık Ruhunu Yerine Getirmektir”

“Din Görevi Yerine Getirmek, Adanmışlık Ruhunu Yerine Getirmektir”

881
0
Paylaş

Fatsa Din Görevlileri Derneği ve İlçe Müftülüğünün katkılarıyla, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa İstanbul eski İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hamza Bayram, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. “Bizler bu haftayı çeyrek asırdır yani 1986 yılından bu zamana kadar kutluyoruz. Elbette ki, sadece bir meslek haftası olarak değerlendirmek mümkün değildir. Milletimizin dini ve manevi hayatına rehberlik etmek, kürsü hizmetini sunmak rutin bir iş olmasa gerek. Bu Peygamber Efendimizin bizlere bıraktığı bir sorumluluktur. Bu görevi yerine getirmek, adanmışlık ruhunu yerine getirmek demektir” dedi.

 

Açılış konuşmasının ve etkinliğin ardından konuşma yapan İstanbul ESKİ İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, din hizmetine ömrünü adayan herkese minnettar olduklarını söyledi. Camilerin önemine değinen Yaran, “Din hizmetine adanmış ömürler sadece din adamlarına değil tüm Müslüman âlemine adanmıştır. Camilerimize her dönem sahip çıkılması gerekiyor. Camiler sevgi, bilgi ve birlik mekânıdır. Camilerin fiziki olarak imarının çok önemli olduğu gibi maddi imarının yanında camiler cemaatsiz bırakılarak garip hale getirilmemeli, içi ibadet ile şenlendirilmelidir. Camilerde iyi atmosfer bulup buradan istifade edersek kesinlikle huzur buluruz” diye konuştu.

Program sonunda Fatsa Din Görevlileri Derneği tarafınca katılımcılara aşure ikram edildi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here