Ana Sayfa GÜNCEL Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

678
0
Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıldönümü, yediden yetmişe katılımın sağlandığı törenlerle kutlandı. Program öncesinde Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımının şehir merkezinde gerçekleştirdikleri bando gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakamlık makamında Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıldönümü kutlama programı, 15 Temmuz Özgürlük Meydanında düzenlenen kutlama töreni ile devam etti. Törenden önce Kaymakam Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Muharrem Aktepe ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye cumhuriyeti egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir temel üzerine kurulmuştur. Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir.  20. Yüzyılda tarihe yön veren en önemli olaylardan biri Türkiye cumhuriyetinin kurulmasıdır. Cumhuriyet modern bir devlettir. Bu anlamda cumhuriyetimizin değerini biliyor ve bizler her zaman sahip çıkıyoruz. Tüm Fatsalıların cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Cumhuriyet oratoryosu, 7 bölge Türkiye gösterisi halk oyunları gösterisi sunumu gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, resmigeçit ile sona erdi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here