Ana Sayfa GÜNCEL CEVİZDERE’DE BİR GÜNDE 215 YILLIK SU AKTI

CEVİZDERE’DE BİR GÜNDE 215 YILLIK SU AKTI

991
0
Paylaş

8 Ağustos 2018 tarihinde Ünye’de yaşanan sel afeti sonrası Tabakhane ve Cevizdere’de temizlik ve ıslah çalışmalarına başlandı.

DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından taşkın sırasında oluşan birikintilerin temizlik işlemlerine başlandı. Islah Çalışmaları devam eden ve %70 oranında tamamlanan Tabakhane deresinde taşkın sonrası biriken kum, ağaç, kaya ve benzeri rüsubatın temizlenerek derenin kalan kısmı için hazırlıklar yapılıyor. Derenin denize ulaştığı noktaya kadar devam edecek olan temizlik çalışmalarının ardından ıslah çalışmaları kaldığı yerden devam edecek.

CEVİZDERE’DE BİR GÜNDE 215 YILLIK SU AKTI

Sel afetinin en fazla yaşandığı Cevizdere havzasında taşkında bir günde 215 yıllık su geçişi olduğu tespit edildi. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın sonrası arazi ölçümlerinden alınan değerlerle manning formülüyle yapılan hesaplamalarla 763.32 m³/s taşkın debisinin geçtiği, bunun da 215 yıllık frekans debisine karşılık geldiği tespit edildi. Yine raporda sahilde ki karayolları köprüsü de dâhil olmak üzere 4 köprünün yıkıldığı, Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinin sular altında kaldığı belirtildi.

Taşkın sahasına DSİ tarafından 3 adet dozer sevk edilerek çalışmalara başlandı.  Ayrıca bölgeye 2 adet Ekskavatör ve 7 adet kamyon gönderilerek sedde tanzimi çalışmalarına başlanıldı.

KARAYOLLARI KÖPRÜSÜNÜN YAPIMINA BAŞLANDI

Cevizdere’de ki sel afeti sırasında yıkılan Karadeniz sahil yolu ana köprüsünün moloz yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni köprü yapımına da başlanıldı. Fore kazık sistemi ile başlanan köprü yapımının 3 ay içerisinde bitirilmesi ön görülüyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here