Ana Sayfa GÜNCEL BÜYÜKŞEHİR EKİM AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BÜYÜKŞEHİR EKİM AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

810
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Engin Tekintaş başkanlığında ilk defa yapılan toplantıda önemli konular görüşülerek karara bağlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİYLE İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk meclis toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Tekintaş, “Ordu Büyükşehir Belediye başkanı olarak sizlerle ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar doğal üyesi olarak katıldığım meclis toplantısını bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sürdürüyorum. Meclisimizin verdiği onayla göreve başladık. Bu zamana kadar yapılan çalışmalardan ötürü çok kıymetli önceki Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇE ZİYARETLERİ İLE SAHADA GELİŞEN OLAYLARI YERİNDE GÖRÜYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yaptığı yatırımları yerinde görmek ve yapılacak çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunmak üzere ilçelere ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Engin Tekintaş, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilçelerdeki yatırımları inceliyoruz. Yaptığımız toplantılarda halkımız adına hizmeti aksatmadan sürdüreceğimizi beyan ediyoruz. Sahada gelişen olayları yerinde takip ederek eksikleri de not alıyoruz” diye konuştu.

43 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Tekintaş’ın açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar, dairelerden gelen teklifler ve 10 ek gündem maddesi ile birlikte toplam 43 madde görüşüldü. 24 gündem maddesi karara bağlandı, 17 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi, 2 gündem maddesi de ikinci birleşimde görüşülmek üzere ertelendi.

MECLİS BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Engin Tekintaş’ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle yapılan seçimde 1. Başkan Vekilliğine Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan seçildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEŞKİLAT ŞEMASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi teşkilat şemasında değişiklik yapıldı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi olmak üzere iki yeni daire başkanlığı kuruldu. Basın Yayın Şube Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ile AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesine bağlandı. İştirakler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ile Hal Terminal ve Limanlar Şube Müdürlüğü ise Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlandı.

TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÜYE SEÇİLDİ

Bir diğer gündem maddesinde ise Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilci üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göre Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilci üyeliğine seçildi.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here