Ana Sayfa GÜNCEL Bu Kadar Sabır Yeter, Fındık İçin Meydana İniyoruz!

Bu Kadar Sabır Yeter, Fındık İçin Meydana İniyoruz!

1251
0
Paylaş

Fındık fiyatlarının açıklanmaması üzerine MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt fındık için miting kararı aldı. Kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasında tüm halkı 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Altınordu Cumhuriyet Meydanına davet etti.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde: “Fındık üreticisi ürününü pazara indireli 20 günü geçti. Her ne kadar piyasalarda Sayın Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’un mücadelesiyle Temmuz ayının ortalarında 8 Lira olan fındık 12 Lira’nın üzerine çıkmış olsa dahi, milletin piyasalara güveni, özellikle tekelci İtalyan firmasına güveni yoktur.

Acilen baştan beri söylediğimiz TMO’nun taban fiyat açıklaması ve piyasaya girmesidir. Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız 20 günden bu tarafa, bugün, yarın, ertesi gün diyerek, halkı büyük bir beklentiye sokmuştur. Fakat şu ana kadar TMO tarafından hiç bir açıklama yapılmamış, yapılacağı yönünde de umudumuz kalmamıştır.

İstanbul Milletvekili, Giresunlu Nurettin Canikli fındığın 15 Lira’nın üzerinde açıklanacağını söylemiş, milleti büyük bir umuda sevk etmiş, maalesef bu yönde de bir sonuç gelmemiştir. Dolayısıyla fındık üreticisi umudunu tamamen yitirmiştir.

Milliyetçi hareket Partisi olarak, cumhur ittifakı için birliktelik kurduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız için mücadele ettiğimiz doğrudur. Lakin şu anki durum halkın içinde bulunduğu perişanlıktır. Halk mağdur olmuştur. Biz aynı zamanda halkımızın da sesi olacağımıza söz verdik. O sebeple Milliyetçi Hareket partisi olarak 8 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14.00’te Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamamıza bütün Ordu ve Giresun halkını davet ediyoruz.

Fındık ne oldu diye bize soranlar, fındık fiyatları neden açıklanmadı diyenler, fındıkla ilgili Cemal Enginyurt söz vermişti ne oldu diye soranların tamamını o gün saat 14.00’te meydana bekliyoruz.

Bu bizim için Ak Parti Hükumetine karşı bir çıkış değil, bilakis bir uyarıdır, halkımızın derdini dile getirmektir, halkımızın perişanlığını dile getirmektir. Ekonominin sıkıntılı olduğu bir dönemde bir de fındıkta fiyat sorunu yaşayan halkımız mağdur olmuştur. Biz bu mağduriyete karşı bir duruş sergiliyoruz.

Bu vesile ile tüm halkımızı 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Altınordu Cumhuriyet Meydanına bekliyor, saygılar sunuyorum.”

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here