Ana Sayfa GÜNCEL “BOLAMAN HAVZASI PROJESİ FATSA’YI YILDIZ YAPACAK”

“BOLAMAN HAVZASI PROJESİ FATSA’YI YILDIZ YAPACAK”

766
0
Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler katıldığı AK Parti haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında Fatsa ilçesi için planlanan çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Toplantının açılışında AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel bir selamla konuşması yaparak teşkilatın faaliyetlerinden bahsetti.

  Daha sonra söz alan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ilçemizdeki birlik beraberliğin siyasi uyumun bir meyvesi olarak bu zamana kadar kendisinden talepte bulundukları hiçbir konuyu geri çevirmeyerek anında çözüm ürettiğini söyledi.

“SAYIN BAKANIMIZA MİNNETTARIMIZI VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

OSKİ Genel Müdürlüğü’nün Fatsa’ya taşınmasının ve çöpün Fatsa’dan kaldırılmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Kibar, “Bugün belki de hepinizin sokakta gezerken bu şehirdeki en büyük memnuniyeti Fatsa’da artık çöp kokmayacağı. Geçmiş dönem Büyükşehir yönetiminin planladığı 2021 yılında Sevgi Caddemizin altyapısına başlanmış olup boydan boya üst yapısını 1,5 kilometresinin yağmur ve kanalizasyon hatlarının döşeneceği bir dönem vardı. 2021 yılında planlanıyordu. Bu caddemizin toplam maliyeti 11 milyon ve en ufak yağmurda aşağı taraftaki dükkânları su basıyordu. Bunu şehrimizin önceliği olarak Sayın Bakanımıza ilettiğimizde derhal çözüm üretilmesini istedi. Kaynaklarının bu kadar kıt olduğu bir dönemde Sayın Bakanımızın talimatlarıyla hızlı bir şekilde ihaleye alındı, 180 gün gibi kısa bir süre içinde tamamlanmak üzere bugün itibariyle startı verildi. İnşallah Fatsa’ya nefes aldıracak Kurtuluş’tan Mustafa Kemal Paşa Mahallesini birbirine bağlayacak bu önemli caddenin bundan 3 yıl sonra planlanıp ihale edilmesi beklenirken bu yıl içinde vatandaşlarımızın kullanımına açıldığını göreceğiz. Mesire alanımız, Fatsa Mezbahanesi, Meydan projesi. Evet birçok sorunun yarım bir şekilde devralındığı bir dönemdeyiz.  Çok şükür bugün Meydan projemiz de Mezbaha projemiz de Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde bitme noktasına gelindi diyebiliriz. İlçemizdeki sosyal tesisler artık vatandaşa daha güzel hizmet vermeye başladı. Nisan ayına kadar ilçemizde bu sosyal tesis anlamında farkındalık Meydan projemizin tamamlanması Mezbahane projemizin hayata geçmesi Fatsa’mızın merkezinde olan hiçbir şehirde olmayan 220 dönüm alanla alakalıda somut olarak adımların atıldığı bir döneme gireceğiz. Sizlerin huzurunda Sayın Bakanımıza minnettarımızı ve şükranlarımızı iletiyoruz. 7/24 bu kadronun onların emrinde olduğunu kendilerine önemle belirtiyorum.” dedi.

“HERKES FİKRİNİ RAHAT RAHAT SÖYLEMELİ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise Ordu’nun görünmeyen çalışmalarını da imza atacaklarını belirterek, “Bunlardan bir tanesi özgür bir ortam. Herkes fikrini rahat rahat söyleyecek korkmadan çekinmeden söyleyecek. Ben Ordu’ya geldiğimde şunu gördüm. Hiç soru sormadan Ordulu hemşerilerim konuşmuyor. Bu soruda ne demek istiyor benden yana mı ondan yana mı kafasının arkasında ne var. Üç soru sormadan konuşmaya başladık. Böyle bir hayat çekilmez, böyle bir hayat olmaz. Burada herkes düşüncelerini açık açık söyleyecek edecek projelerini ortaya koyacak tartışacak itiraz edecek bunları ortaya koyması lazım.” dedi.

“FINDIĞIN HAKKINI VEREMİYORUZ”

Ordu olarak çok zengin bir yöreyiz diyen Başkan Güler, “Söylenenin aksine biz öyle sadece fındık bağımlısı bir şehir değiliz yani biz fındığımız az olunca da üzülüyoruz çok olunca da üzülüyoruz. Böyle bir şey olamaz yani fındık aslında şükredilecek ve çok değişik kaynaklı olan imkânları olan bir ürün ama biz bunun hakkını vermiyoruz.  Bizim Ordu olarak 3 bin km kare de denizimiz var. Yani Fatsa’nın yarısı kadar toprağımız da denizde. Kullanmadığımız deniz bu. Bunu kullanmamız lazım. Bunu kullanmıyoruz ayrıca 3 ay değil 12 ay Ordu’luyum diye bir şey attık ortaya. Çünkü Millet Haziran Temmuz Ağustos’ta fındığını toplayıp gidiyor. Denize bile doğru dürüst girmiyor. İstanbul’dan yurtdışından geldiyse fındığı topluyor gidiyor. Halbuki Fatsa 12 ay güzel, kışın da güzel. Yaylalarıyla imkânlarıyla şimdi bunlara dikkat çekmek istiyorum. Turizm imkanı tarım imkanı teknoloji imkanı çok fazla. Yani şimdi Fatsa’nın 220 dönümlük yeri var yani mükemmel bir yer orasını nasıl değerlendireceğiz bunu şimdi devamlı görüşüyoruz.” diye konuştu. 

“FATSA LİMANINI KULLANMAMIZ LAZIM”

Fatsa’nın kullanılmayan bir limanı olduğunu vurgulayan Güler, “Bizim fındığımızı biz Trabzon’dan gönderiyoruz. Niye Fatsa’dan göndermiyoruz niye Ünye’den göndermeyelim. Bizim ithalatımız ihracatımızı Tranzon Limanına gönderiyoruz. Halbuki ben hatırlıyorum çocukluğumdan bütün fındığı oradan gönderiyorduk. Şimdi Fatsa Limanı Ünye var buraları biz kullanmıyoruz. Bunu kullanmamız lazım. Onun dışında madenlerine kadar imkanımız var kivisinden tutun balına kadar diğer ürünlerimiz var. Hayvancılığımız var. Göreve geldiğimizde bunların bi kısmı ele alınmamıştı.” dedi.

“DEPREMDE ORDU KONUŞULDU”

Koskoca OSKİ Genel Müdürlüğümüzü Fatsa’ya getirdik. Bu önemli bir şey. Ordu’da bi ucube bina vardı yasa dışı. Dokunulması değil konuşulması dahi söz konusu değildi, aldık kararı ve başladık yıkmaya yani bunlar önemli şeyler bunlar çünkü onu yapmasaydık bütün Ordu bozulacaktı emsal teşkil edecekti, Fatsa’da bozulacaktı. Ben Ordu’yu takdir edilen şehir, biz takdir edileceğiz demiştim şimdi bunlar konuşuluyor. Deprem oldu. Bir numara Ordu konuşuldu. Malatya’ya kadar 3 öğün biz yemek verdik. Malatyalılar buraya gelmek istiyorlar teşekkür için. Ordu deplasmana çıktı, artık kendi içine kapanık bir şehir olmaktan çıktı. Şimdi diğer yerlerde de aynı şeyi yapacağız. Turizmde Çambaşı yaylası yıldız oldu. Mayıs ayına kadar Bungalowlar kapalı aynı şey Fatsa’da da olacak. Şimdi ben 100 tane sipariş verdim Fatsa’ya da dağıtacağız.” Dedi.

“BOLAMAN HAVZASI PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

 Bolaman Havzası Projesi resmi gazeteden geçti yayınlandı. Bu proje Fatsa’yı yıldız yapacak. Fatsa’nın arkasında kendisiyle beraber sekiz ilçeye hitap edecek proje. Belki bunun farkında bile tam değiliz. Bunlar üzerinde çalışmalar yapmak üzere başladık. Bunun içinde Eko turizm var, su projeleri var, kalkınmayla ilgili tarım projesi var, yollar var. Turistlerin gezebileceği büyük zenginliklerimiz imkanlarımız var. Ordu’da 155 tane nokta seçtik. Bunun bir kısmı Fatsa’da. Bunlar aynı zamanda her iki tarafta bir kafenin olduğu bir tanesinde tesislerimiz diye düşünüyorum müthiş bir şey. O bakımdan bence fındığın dışında yapacağımız yer çalışması dışında yeni bir ufukla çalışma yapalım. 4 tane şirket kurduk. Bu şirketler örnek olabilir.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here