Ana Sayfa GÜNCEL “Bizim hedefimiz hep Fatsa’nın tamamına ayrım gütmeden hizmet etmek oldu”

“Bizim hedefimiz hep Fatsa’nın tamamına ayrım gütmeden hizmet etmek oldu”

710
0
Paylaş

FATSA BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKTEPE:
“Bizim hedefimiz hep Fatsa’nın tamamına ayrım gütmeden hizmet etmek oldu”
“Yaptığınız işi sevmezseniz hiçbir zaman keyif almazsınız, başarılı olamazsınız”
“15 yıldır burada kalmamızın sebebi işimizi severek yapmamızdır”
“Genç kardeşlerimiz yapacak oldukları işi sevmeli”

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe Gençlik Merkezi’nin konuğu oldu. Gençlik Merkezi’nin bahçesindeki Serenderde gençlerle bir araya gelen Başkan Aktepe önemli mesajlar verdi.

İş hayatında başarılı olabilmenin anahtarını gençlere anlatan Aktepe, “En önemlisi yapmış olduğunuz işi sevmeniz gerekiyor. Yapmış olduğunuz işi doğru hakkaniyeti ile yapmanız lazım.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN GENÇ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDUM”

İlk olarak gençlere kendini tanıtan Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, “2001 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra askere gittim. Askerden geldikten sonra Fatsa Belediyesi’nde belediye meclis üyesi olarak göreve başladım. Belediye Başkan Yardımcısı olduğumda Türkiye’nin en genç belediye Başkan yardımcı olma unvanım vardı. Aradan geçen 14 sene bizi eğitti, büyüttü sonrasında Belediye Başkanlığı nasip etti. 7 aydır da Belediye Başkanlığı yapıyorum.” dedi.

“İNŞALLAH HEM GENÇLERİMİZE HEM DE BU ŞEHRİN GELECEĞİNE GÜZEL ŞEYLER BIRAKMIŞIZDIR”

Geriye dönüp baktığında 14 yılın nasıl geçtiğini anlayamadığını anlatan Başkan Aktepe, “Belediye çok yoğun hengamenin olduğu bir yer. İnsanların taleplerine arzularına dokunan bir yer. Belediyenin iki tarafı var, hem kamu kurumu, hem de bir taraftan siyaset kurumu, siyasette seçilen insanların yönettiği bir kurum. Onun için zorlukları diğer kurumlardan daha fazla. Biz bu zorlukları 14 sene boyunca aşmaya çalıştık. İyisi ile kötüsü ile 15.yılı tamamlıyoruz. İnşallah güzel şeyler yapmışızdır, hem gençlerimize hem de bu şehrin geleceğine güzel şeyler bırakmışızdır. 14 yıllık sürede birçok aşamadan geçtik. Ben çok fazla bir hayat tecrübesi olmadan 25 yaşında belediye başkan yardımcısı oldum ve belediyede yöneticilik yapmaya başladım. Ben belediyede yöneticilik yapmaya başladığımda en küçük yaşta olan bendim. Benden daha küçük bir personel yoktu.” diye konuştu.

“BİZ 3 DÖNEM ÜST ÜSTE SEÇİM KAZANMIŞ BİR YÖNETİMİZ”

Bu süreçte iki şeyin çok önemli olduğunu ifade eden Aktepe, “Benim için birincisi ne iş yapmak istediğini iyi bilmekti, amacın ne hedefin ne. Bizim hedefimiz hep Fatsa’nın tamamına ayrım gütmeden hizmet etmek oldu. Ben belediyeye girdiğimde belediyecilik ile alakalı hiçbir şey bilmiyordum. Üniversitede çalışmadığım kadar oturup kanunları öğrenmek için kitaplar okudum, ders çalıştım. Belediyenin işleyişinin ne olduğunu öğrenmek istedim. Ben Fatsa’nın her santimetre karesini A’dan Z’ye biliyorum. Bu birilerinin bana anlatması ile değil öğrenmek istememle oldu. Bunu şunun için söylüyorum. Yaptığınız işi sevmezseniz hiçbir zaman keyif almazsınız, başarılı olamazsınız. En önemlisi yapmış olduğunuz işi sevmeniz gerekiyor. Yapmış olduğunuz işi doğru hakkaniyeti ile yapmanız lazım. Biz yaptıklarımızla her seçim döneminde vatandaşın karşısına çıkıp destek istiyoruz. Yaptıklarımız karşısında vatandaş bize destek veriyor ya da vermiyor. Biz 3 dönem üst üste seçim kazanmış bir yönetimiz. Mart ayında yine bir seçim var ve yine vatandaşın karşısına çıkacağız. Doğru mu yaptık yanlış mı yaptık vatandaş bunu takdir edecek.” dedi.

“FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMENİZ GEREKİYOR”

Çok üst düzey bir üniversiteden, çok üstün bir bölümden de mezun olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, “Herkesin yeteneği farklı. Ben kafası çalışan birimiyim ? evet ama Matematikten anlamıyorum yani ne kadar uğraşsam da Matematiği başarma şansım zor. Her şeyi başarabilirsiniz ama dediğim gibi önünüze çıkan fırsatlarda iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Hepimizin amacı bizden sonrakilere iyi bir şeyler sunmak. Ben 25 yaşında bu göreve geldim ama 40 yaşına kadar bu görevde kalmamın sebebi özverili bir şekilde çalışmam. Evet bu bir şanstı, herkese nasip olmayacak bir şanstı. 15 yıldır burada kalmamızın sebebi işimizi severek yapmamızdır. Genç kardeşlerimiz yapacak oldukları işi sevmeli.” şeklinde konuştu.

Başkan Aktepe yaptığı konuşmadan sonra gençler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here