Ana Sayfa GÜNCEL BİR TARİH YOK MU OLUYOR?

BİR TARİH YOK MU OLUYOR?

643
0
Paylaş

1955 Yılında Fatsa spor ismiyle kurulan, günümüze gelene kadar 3.lige yükselme başarısını birçok kez göstermiş olan ve zaman sonra adı Fatsa Belediye spor olarak değiştirilen Fatsa’nın profesyonel kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Fatsa’nın takımı Fatsa Belediye spor kapanma tehlikesi ile mücadele ediyor. 19 yıl sonra 3. Lig’e çıkan ve gerek futbolcuların mücadelesi gerek Kayyum Başkanların gayreti ve taraftar desteği ile Lig’de kalmayı başaran Fatsa Belediye spor 13 Haziran tarihinde mahkeme kararına göre kapanabilir.

3. Lig ortalarında Kayyum başkanlarınca yönetilen ve lig bitiminde kayyum başkanların görevi bırakmasıyla yeniden başka kayyıma kalan Fatsa Belediye spor sahipsiz kaldı.

Fatsa’nın takımı Lig boyunca siyasi aktörler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda taraftarın maddi ve manevi desteğiyle ayakta kaldı. Her hafta oynanan maçlar öncesinde Fatsa Belediye spor sevdalıları takımlarına sahip çıkmak ve futbolcuların moralini yükseltmek amacıyla takıma destek konusunda yarıştılar.

19 yıllık bir hasretin ardından 3.lige yükselen takım adeta ligin yarısını sahipsiz geçirdi.

Lig bitimi sonrasında ise edinilen bilgiye göre maddi sözlerin bir kısmı tutulmazken, takım haciz şokuyla karşı karşıya kaldı. Taraftarlar tarafından Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın yeniden Fatsa Belediye spora başkan olması istenildiği öğrenildi.

Bütün zorluklara rağmen şehrin coşkulu taraftar desteği ve kayyum yönetiminin özverili çalışmaları neticesinde ligde kalmayı başaran kulüp şimdi ise yok olmanın eşiğinde.13 Haziran mahkeme kararına göre ya kapatılacak ya da tekrar kayyum yönetimi oluşturulacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here