Ana Sayfa GÜNCEL BEKLENEN FATSA STK REHBERİ ÇIKTI

BEKLENEN FATSA STK REHBERİ ÇIKTI

1049
0
Paylaş

Fatsa Sivil Toplum Kuruluşlarının kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda çalışmasında ihtiyaç duyulduğu tespit ve inancı ile bu rehber çalışmasının hazırlanması için yola çıktık.

Öyle tahmin ediyorum ki Fatsa da 7 ilçenin 7 rengini görmek mümkün. Bu çeşitlilik bizim zenginliğimizdir. Bu zenginliğimizi dikkate alarak, bu albümün Kabak tasarımında, geçmişte tarihi bağlantıları bulunan Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan ve Kumru ilçelerimizin resimlerini ‘’yedi renk tek yürek’’ sloganıyla bütünleştirmeye çalıştık.

Bu rehberin içerisinde, meslek odaları, sendika, vakıf ve dernekler yer almaktadır. 250 sayfadan oluşan bu albümün içerisinde, yaklaşık 90’a yakın Fatsa Sivil Toplum Kuruluşları yer almaktadır. Fatsa Sivil Toplum Kuruluşları arasında iletişim ve diyalog kurmaya, toplumsal sorunlarda ortak hareket ederek projeler üretebilmelerine bir nebze katkımız olsun düşüncesiyle bu albüm hazırlanmıştır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki kökü ve gövdesi güçlü ağaçta güzel meyve yetişir.

Fatsa sivil toplum kuruluşları Fatsa halkının ta kendisidir. Bulunduğu mahalde ve bölgede her türlü sosyal konuya duyarlı kalındığında çözülemeyecek hiçbir sorunun olmayacağını düşünüyorum. Fatsa sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları işleri biliyor ve takdirle karşılıyorum. Bundan sonrada beraber birçok projeye imza atacağımıza inanıyorum. Bu birlikteliğin ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak bu albümü çıkardık. Bu rehberde tek yürek olduğumuzu gösterdik. Hazırlamış olduğumuz sivil toplum kuruluşları Albümü, hemşeri bilincinin ve kurumsal yönetim ilkelerinin gelişmesine katkı sunmasına umut ettik. Bu kapsamda Fatsa’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının birkaç sayfada olsa kendini tanıtarak bir diğerine ışık tutmasına ve bu ortamda sinerji oluşturmasına vesile olmak istedik.

Bu vesile ile başta dernek başkanları olmak üzere bu albümün hazırlanmasında emeği geçen katkı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza çalışmalarında başarılar diler değerli üyelerine mutlulukla birlikte sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yakup YEŞİLTAŞ

Fatsa Dernekler Federasyonu

Genel Başkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here