Ana Sayfa GÜNCEL Başkan Kibar 3 Aylık Suskunluğu Bozdu…

Başkan Kibar 3 Aylık Suskunluğu Bozdu…

906
0
Paylaş

GÜNDEME DAİR HER ŞEY İLE GÜNDEM YARATAN AÇIKLAMALAR !
! 160 MİLYON TL

! FATSA BELEDİYESPOR

! MEYDAN PROJESİ

! YENİ BELEDİYE BİNASI Ve Daha Fazlası

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, makamında Fatsa Basınını ağırladı.

Son zamanlarda kamuoyunda, hakkında yapılan eleştiriler ve başkanlık sürecinde yapmış olduğu faaliyetler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Kibar, açıklamaları sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Samimi ve sohbet havasında geçen süreçte Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’da herkesin dikkat ettiği ve takibini yaptığı başta Meydan Projesi olmak üzere Fatsa Belediye Binası, Fatsa Belediyespor’un durumu,  Doğalgaz ulaşımı, OSKİ Genel Müdürlüğü, Fatsa Belediyesinin borcu ve birçok proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, açıklamalarına “Fatsa Bizim Gönül Evimiz” diyerek başladı.
“Bu söz öylesine seçim heyecanı içerisinde söylenmiş bir söz değil. Anlamı geniş, içeriği ciddi, sorumluluk gerektiren, slogandan ziyade iç dünyamızın dışa vuruşu yansımasıydı.

Evet!  Fatsa bizim gönül evimiz, yurdumuz, vatanımız, toprağımız ve SEVDAMIZ! Kalabalık içinde kendini yalnız hisseden Fatsa yerine, içinde barındırdığı tüm değerleri ile gururlanan onur duyan bir Fatsa hayalimiz var. Bunu başarmak ve söz verdiğimiz yatırımları hayata geçirmek için göreve geldiğimiz saatten itibaren kolları sıvayarak çalışmalarımıza başladık… “

Son zamanlarda kamuoyunda gündem yaratan parti liderlerinden gelen eleştirilere karşı;

“FATSA’YI BİRLİKTE VE İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE YÖNETECEĞİZ”

“Bizim nazarımızda Belediyeler; esnafımızın, köylümüzün, emeklimizin, sanayicimizin her türlü sorunda başvurduğu kurumdur. Fakirimizin, yoksulumuzun sığınağıdır. Dostça ve kardeşçe yaşamanın sigortası, eşitlikçi, adil ve demokratik bir toplum düzeninin teminatıdır. Sorunların muhatabı ama aynı zamanda çözüm adresidir! Bu bakış açısı ve değerleri taşıyan bizler; Fatsa’yı birlikte ve istişare kültürü ile yöneteceğiz. Bizim için Fatsa’ya değer fikri olan herkes istişare edilecek değerli insan…”

Son zamanlarda kamuoyunda yapılan eleştirilere, Fatsa’yı değersizleştirmeye çalışmak olduğunu ve bu söylentilere karşı gülüp geçtiğini belirten Başkan Etem Kibar, ayrıca Belediye Meclisi içerisinde bulunan tüm siyasi parti üyeleri ile birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını ve çoğu kararların parti gözetmeksizin tüm meclis üyelerinin %90 oy birliği ile alındığını vurguladı.

“Dedikodulara Gülüp Geçiyorum”

Başkan Kibar, “Değerli insan dışında diğer taraftan ise Fatsa’yı değersizleştirecek çaba içinde olan herkes bizim nazarımızda değersizdir… İşte Fatsa’yı değersizleştirmeye çalışan ve algı yürütme çabası içinde olan ve hakkımda bir takım dedikoduları kamuoyuna yaymaya çalışanlar var. Ben sadece gülüp geçiyorum. Bilmeliler ki; Fatsa’yı değil kendilerini değersizleştiriyorlar. Ben şahsımla münhasır değil Fatsa’ya münhasır bir insanım. Ülkemizin ve ilçemizin içerisinden geçtiği bir ekonomik süreç birlik ve beraberlikle aşılabilir. Gerek vatandaşlarımız ve gerekse tarih bu sürece destek olanları ve köstek olanları çok net şekilde yazacaktır. Bugün kamuoyunda dolaşan birçok dedikodunun asılsız olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Ayrıca bu zamana kadar ki meclis kararlarımızın yüzde doksanını oy birliği ile aldık. Bu Fatsa adına önemli bir birliktelik göstergesidir. Son yapmış olduğumuz meclis toplantımızda tek bir görüş ayrılığı dahi olmadı. Fatsa adına alınacak güzel kararlarda Meclisimizde bulunan partilerimiz bizlerle birlikte aynı kararı verdi. Fatsa belki de çok uzun yıllardır özlemle beklediği birlikteliği bugün yakalamış durumda ve bu duruma destek olmak çok önemli. ” dedi.

“Fatsa Geleceğin Marka Şehri Olacaktır”

Fatsa Belediye Başkanı olduğu dönemden bu güne kadar geçen 3 aylık zamanı değerlendiren Başkan İbrahim Etem Kibar, “3 aylık süre içerisinde şehrimizin önemli eksiği ya da sorunu olarak gündeme gelecek bir durum yaşanmadı. Evet, bölgemizde aşırı yağışların olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu yağışların hepsinde Belediyemiz imkânlarıyla herhangi bir afete meyil vermeden geçiştirdik.  Yeni bir ekip ve yönetimiz, 3 aylık dönem içerisinde de kurumumuzu belli bir yere taşıdık. Ehil bir idare, güçlü bir irade anlayışı ile başladığımız, Fatsa’ya hizmet yolculuğumuzda güçlü irade ve ehliyet sahibi arkadaşlarımızı iş başına getirerek Fatsa’nın acil ihtiyaçlarını tespit ettik. İşinde uzman ve Fatsa’ya değer katacak yeni arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde de aramızda olabilir…

Tüm Birimlerimiz görevlerinin başında, hizmet vermektedir.

Tüm birimlerimizi adeta alarma geçirerek; İmardan fen işlerine, kırsal hizmetler müdürlüğümüzden sosyal işler müdürlüğüne kadar her birim, üzerine düşeni yaparak hizmetlerine başladı. Fatsa için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız ve bunun için ciddi bir planlama içerisindeyiz. Zamanı geldiğinde bu konularla ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Bizim moral ve motivasyonumuz vatandaşımızın mutluluğu ve refahıdır. Sorunların çözümüne muktedir bir kadro tarafından yönetilen Fatsa geleceğin marka şehri olacaktır… Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

“3 ayda çok şey başardık.

Bize çalışmıyor diyenler Belediyemizin Sosyal Medya Hesaplarını Takip etsin “

Başkan Kibar, “Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz gece gündüz demeden çalışıyor. 3 aylık süre içerisinde aslında bir şey yapmıyor gibi görünsek de gerek sosyal medya hesaplarımızda gerekse belediyemiz internet sitemizde yaptığımız işleri paylaşıyoruz. 4 tane Eyvanımız var. Büyükşehir Belediyemizden eyvanların kullanımını istedik ve ilk meclis toplantısında onaylandı. Eyvanlar 25 yıllığına Fatsa Belediyesine tahsis edildi. Demas plajımızı halkımızın kullanabileceği ve sosyal tesislerin yer aldığı bir tesis yapmayı planlıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Çınar Festivalimizi Demas Plajında gerçekleştirme gibi bir niyetimiz var. Büyükşehir’imiz ile koordineli çalışıp Fatsa Belediyemiz bünyesinde yapmaya çalışıyoruz.

Ayrıca Dolunay Çamlık Bölgemizde otopark alanlarımızı oluşturduk ve insanlarımızın kullanımını açmayı planlıyoruz.”

“3 ayda 11 Milyon ödedik.
Bu Borç Ödenmeyecek bir Borç değil”

Hemen hemen her Fatsalının konuştuğu Fatsa Belediyesinin borç konusu hakkında açıklama yapan Başkan Kibar, Fatsa’nın ödenmeyecek borcu yok sadece zamana ihtiyaç var dedi.

“Biz göreve geldiğimizde ekonomik anlamda çok fazla dedikodusu olan konu Fatsa Belediyesinin borcuydu. Halkımızın bizden şeffaf belediyecilik anlamında beklentileri vardı. Fatsa Belediyesinin resmi rakamlara göre resmi kurum ve kuruşlara toplam borcu 160 milyon TL civarındadır. Bu rakamın boyutunu önümüze çıkaracak olduğu engelleri ve bu engelleri nasıl aşacağımızı önümüz ki 6 ay içinde göreceğiz. O zaman bu borç çok mu, az mı o zaman değerlendireceğiz. 3 aylık dönem içinde cari borç olarak tabir ettiğimiz borcumuzda ise 11 milyon TL borç ödedik. 49 Milyon TL olan borcu 38 Milyon TL’ye indirdik. Bu durumda şunu gösteriyor Fatsa’nın ödenemeyecek borcu yok, sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Bu zamanın da kamuoyuna çıktığımız sürede bize verildiğini görüyoruz.”

“Biz durmayacağız ve yatırımlarımıza başlayacağız”

“Şehrimiz ile alakalı birçok projemizi seçim öncesinde kamuoyu ve basınımız ile paylaşmıştık. Fakat ülkemizin içerisinden geçtiği ekonomik süreç içerisinde bazı aksaklıklar olabilir. Bugün projelere başlama ve faaliyete geçirme açısından baktığımızda 3 aylık sürecinin çok kısa bir süre olduğu düşüncesindeyim. Bu tablo elbette ki bizleri yeni fikirler üretmeye, yeni projeler geliştirmeye itti. Komşu – mal sahibi meselesi gibi bir şey bu. Yükümüz ağır ancak altından kalkılmayacak bir sorun değil. Bununla ilgili istişare kurulları oluşturup gereken ne varsa, zamanında ve yerli yerinde yapmaya başlayacağız. Biz durmayacağız ve yatırımlarımıza başlayacağız.”

“Meydan Projesinin Takipçisiyiz, İvedi bir şekilde kullanıma açılacaktır.”

3 Yıldır devam eden ve bir türlü bitiş aşamasına geçilmeyen Meydan Projesinde en kısa zamanda insanların hizmetine sunulacağını dile getiren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Göreve geldiğimizde Fatsa’mızın en büyük sorunlarından biri meydan projemizdi. Yaz ayına giriyoruz ve şehrimizin nüfusu yoğun bir şekilde artacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanında olan Meydan Projemizin hızlı bir şekilde insanların hizmetine sunmamız gerekiyordu. Emin olsun ki ciddi bir mücadele verdik. Bugünkü Meydan Projesinin bu şekilde bile kullanıma açılıyor olması Fatsa adına büyük bir kazanımdır. Sürecin devamının da takipçisiyiz. Hızlı bir şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz. Yakın zamanda Meydan projemizde üst taş döşemeleri hızlı bir şekilde yapılıp kullanıma açılacak. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde, Büyükşehir’imizde sıkı bir şekilde takip ediyoruz.  Mevcut Belediye Binamızda da arap saçı olarak tabir edilen püsür bir noktadaydı. Hukuki sorumluluklarımızı bilerek gerekli orta noktayı bulduk. Yüklenici firmada yılsonuna kadar anahtar teslim olarak Belediye Binamızı teslim edecek. Yepyeni bir Fatsa Belediyesi binası ve yönetimi ve algısıyla vatandaşımıza ve Fatsa’ya hizmet etmeye başlayacağız.” diye konuştu.

“FATSA BELEDİYESPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

“Fatsa’nın üzerinde titrediği ve asla taviz vermediği diğer bir konu ise Fatsa Belediyespor. Fatsa Belediyespor bizler için gerçekten önemli bir değer ve bizim markamız, sevdamız, aşkımız. Fatsa Belediyespor Kulübümüzün şuanda içerisinde geçtiği süreç çok yorucu bir süreçtir. Üçüncü kez Kayyum değişikliği yapıldı. Kulübümüzü en kısa zamanda kayyumdan alıp yeni yönetimini oluşturup, sezona hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bu kadar taraftar kitlesi olan ve futbol sevgisi olan bu şehirde; kulübümüzün arzu edilen futbol zevkini sahaya yansıtması bizlerin en önemli görevlerinin başında geliyor. Fatsa Belediyespor için birkaç görüşmelerimiz olacak. Görüşmelerimiz sonrasında ise el ele vereceğiz. Fatsa hepimizin, Fatsa Spor hepimizin bu nedenle bu birlikteliği tabanda sağlamamız lazım.  Bu takımın Fatsa değeri olması için elimizden geleni yapıyoruz. Fatsa Belediyespor Kulübümüz ile alakalı çok daha kapsamlı bir kampanyanın şehrimiz tarafından, yeni kurulacak yönetim tarafından oluşturulması gerekiyor. Bu işte gönüllülük esastadır. Bu işe talip olan arkadaşlarımıza da çağrıda bulunuyorum. Gelsinler, görüşsünler. Bu durum dedikodusu yapılıp, perde arkasında konuşulacak bir konu değil. Bizim, hepimizin Fatsa’da yaşayan her ferdin bu sürece katkı sağlaması ve sahip çıkması gerekmektedir.”

“Denizlere Girilebilir “

Havaların ısınmasının ardından vatandaşların serinlemek ve boş zamanları değerlendirmek amacıyla denize girme oranlarının artması ve yaşanan sağlık problemleri kamuoyunda doğruluğu kanıtlanmayan cümlelerin dolaşmasına neden olmuştu. Bunun üzerine konu ile alakalı sorumuza; Belediye Başkanı Etem Kibar, “Dolunay Plajında OSKİ’nin deşarj kanalları vardı. Onunla alakalı kanalizasyon sızıntısı yaşandı. Biz elimizden gelen yöntemlerle bu sorunu çözdük. Çözüm sonrasında  o bölgede herhangi bir sızıntı ya da kirlilik mevcut değildir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kullanabilir.  Gerekli ölçümler ve tahliller yapılmadan vatandaşlarımızın kulaktan dolma bilgilere inanmalarının doğru olduğunu düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda zaten burayı komplike bir tesis haline getirdiğimizde bayrağını da biz belirleyeceğiz. Hem Dolunay Plajımızda hem de Demas plajımızda güzel projeler yapacağız. Çınar Festivalimizin de ev sahipliğini Demas Plajımız yapacak.” dedi.

“Mahalleler Lağım Kokusu ve Sinekten Arınacak”

Vatandaşlar tarafından sürekli dile getirilen ve rahatsız duyulan kötü koku ve sivrisinek yoğunluğu ile alakalı çalışmaların yapılacağını söyleyen Başkan Kibar, “Fatsa’mızda lağım kokusu ve sinek konusunda en çok şikayeti Evkaf Mahallemizden alıyoruz. Haşere ilaçlama konusunda Büyükşehir’imizin yetkisi alanlarında olan bir durum fakat yüklenici firmanın bir takım iş aksaklıkları vardı. Yeni bir firma ile ilahe yapıldı ve önümüzde ki günlerde özellikle haşere ilaçlama konusunda çalışmaların yapılacağını düşünüyorum. Lağım kokusu şikâyeti için kanal temizlemisi yapılması gerekiyor. Bunun için çalışmalarımızı yaptık. Gerekli temizlenme ve yıkamaların ardından o bölgelerde oluşan kötü kokunun da ortadan kalkacağına inanıyorum. Evkaf Mahallesi için Millet Bahçesi Projemiz var. Büyükşehir Başkanımız ile geçtiğimiz günlerde bu bölgede bir araya geldik. Orada buluna esnaflarımızdan da sorunları dinledik. İnşallah Millet Bahçemiz faaliyete geçtiğinde Evkaf Mahallemiz Fatsa’mızın gözde alanlarından biri olacak. Tabi çok komplike bir proje ve çok tartışmalar var. İlerleyen günlerde bu sorunları ve tartışmaları ortadan kaldıracağımızdan şüpheniz olmasın. Biraz sosyal alanları kısıtlıydı ama o bölgeyi Karadeniz’in en cazibeli alanlarından yapacağımız konusunda şüpheniz olmasın.” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ayrıca Kent Konseyi, Kapalı Pazar Yeri, Mezbahane, Ayazlı Mahallesinde yol ve kaldırım sorunları gibi birçok projenin en kısa zamanda faaliyete geçeceği ve sorunların çözüleceğini dile getirdi. Başkan Kibar, Organize Sanayi Bölgesi ve Dolunay Mahallesinde yılsonuna kadar Doğalgazın ulaştırılacağını ve OSKİ Genel Müdürlüğünün yer tahsisi sonuçlandığında Fatsa’ya taşınma sürecini hızlanacağını söyledi.

Haber: Gökçe YEŞİLLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here