Ana Sayfa GÜNCEL BAŞKAN KARATAŞ: “ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ NE YAPMAK İSTİYOR?”

BAŞKAN KARATAŞ: “ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ NE YAPMAK İSTİYOR?”

387
0
Paylaş

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, FATSO’ ya gelen, iş dünyasında karşılaşılan şikayetleri dikkat ve özenle ilgilenerek sorunları ilgili mercilere hassasiyetle temsilini gerçekleştirdiklerini söyledi.

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, yetkililerden, son dönemde sürekli olarak karşılaştıkları elektrik faturalarını ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlar için ellerini taşın altına koymaları gerektiğini belirten bir mesaj yayınladı.

Başkan Karataş, “Özellikle son dönemde farklı sektörlerden sürekli karşılaştığımız bir şikayet var ki duyduğumuza üzüldüğümüz kadar öfkeleniyoruz da. Birçok üyemiz, çevremizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar, giderek ağırlaşan koşulların etkisiyle elektrik faturalarını ödemekte zorlanmaya başlayınca işyerlerinin elektriklerinin kesilmeye başlandığını, bu aşamada ilgili kişilerin çalışma/kazanma olanağı buldukları ilk an ödeyebileceklerini beyan etmelerine karşın herhangi bir esneklik gösterilmeden bu işlemin direkt olarak hızla uygulandığı ve hatta bu işlem yapılırken iş yerinin faaliyetine göre elektriksiz bırakılmasından ötürü borçlu olunan elektrik faturasından kat kat fazla maddi zarara yol açmış olmayı dahi umursamadan kesintilerin uygulandığı bilgileri geliyor” dedi.

Pandeminin ilk gününden beri tüm dünyanın ortaklaşa bir savaş verdiğini, bu savaşta herkesin elini taşın altına koyduğunu ancak dağıtım firmaların hiçbir esneklik göstermediğini ifade etti.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Dağıtım firmalarının hiçbir esneklik göstermeden yaptıkları bu hareket özellikle açtığı maddi zararı da düşününce bizi maalesef öfkelendiriyor. ” dedi.

 Başkanı Tayfun Karataş, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Bir yanda herkes sürece katkıda bulunmaya çalışırken, kamu – özel fark etmeden her kurum imkanları ölçüsünde elini taşın altına koymaya gayret ederken dağıtım firmalarının bu umursamaz yaklaşımının affedilebilir bir tarafı yoktur.

Türkiye ekonomisine can veren tüm ölçekte işletmeler, esnaf ve sanatkarlar bugün yaşadığımız gibi olağanüstü durumlar olmadığında, kendi iradeleri dışında oluşan mücbir sebeplerin etkisi altında kalmadıklarında bu dağıtım firmalarına olan borçlarında asla aksamaya yol açmamış yükümlülüklerini zamanında yerine getirerek bu firmaların büyümelerine bugünkü değerlerine ulaşmalarına en büyük katkıyı vermişlerdir.

Bu her zaman da böyle olacaktır. Ama bu şekilde kitlesel bir savaş halinde uğraşılan bir sorunla karşılaşılan ilk anda tabiri caizse “düşene bir tekme de ben atayım” anlayışını benimsemek, koşullar ne olursa olsun verdiği zarara bakmadan yalnızca kendi kârını umursamak her şeyden önce bir ticari ahlaksızlıktır.

Buradan ilk uyarımızı bu açıklama vesilesiyle yapıyorum. Bu uyarı elbette bu açıklama boyutunda kalmayacak, temsil gücümüzün olduğu tüm platformlarda yüksek sesle ve aynı öfkeyle defaatle dile getirilecektir.

Bu şekilde çözüm yolu ar

amakla da konuyu nihayetlendirmeyip güzel günlere tekrar döneceğimiz zaman için de hazırlıklarımızı yapacak, bu ve benzeri firmaların kendilerini tüm iş dünyasının üstünde görmeye bir daha yeltenmelerine engel olacak ve işletmelerimizi, yatırımcılarımızı, esnafımızı koruyacak gerekli kanuni regülasyonların uygulanması için çalışmalarımızı yaparak somut önerilerimizi ilgili mercilere de sunacağız.

Topyekûn bir savaşla hem sağlığımızı hem ekonomimizi güçlü tutmaya çalıştığımız bugünlerde ilgili firmayı ve benzeri yaklaşımları bulunan tüm firmaları bir an evvel sorumluluk bilinciyle davranmaya davet ediyor konu ile ilgili tüm çalışmalarımıza önümüzdeki haftanın ilk gününden itibaren ivedilikle başlayacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here