Ana Sayfa GÜNCEL BAŞKAN GÜLER: ÖNÜMÜZDEKİ İKİ YIL İÇİNDE KURAKLIK OLABİLİR

BAŞKAN GÜLER: ÖNÜMÜZDEKİ İKİ YIL İÇİNDE KURAKLIK OLABİLİR

2544
0
Paylaş

Ordu’da sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.

2020 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkenin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in desteği ve devletin tüm imkânlarıyla güzel işler yapıldığını söyledi.

Vali Sonel, “Bizler de Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, kamu yöneticileri ve Ordu’nun tüm değerleriyle birlikte yapılanların üzerine bir şeyler daha koyarak, hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkaracağız. Şu ana kadar yapılan işler için emeği geçen valilerimize, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, herkese çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket edecek, Ordu’muzu sadece Karadeniz’de değil, ülke genelinde daha çok konuşulacak bir il haline getireceğiz” diyerek, toplantının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Programın başlangıcında Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde sürdürdüğü çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bir sunum yaptı. Sunumun ardından bir konuşma yapan Başkan Güler, özellikle su ve elektrik konusunda yatırımcı kuruluşların ilave bütçelerle sıkı bir çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki iki yıl içinde dönemsel olarak kuraklık yaşanabileceğine dikkat çeken Başkan Güler, “Fatsa ve üst kesimlerinde su sıkıntısı var. Normal yatırımlarla gidecek olursak bunun yetişmesi mümkün değil. Önümüzdeki iki yıl içinde dönemsel olarak bir kuraklığa girme ihtimalimiz var. Bunun tedbirlerini şimdiden alamız lazım. Elektrikte yüksek kesimlerde büyük sıkıntı var. Elektrik olmadığı takdirde suyun arıtılması olumsuz etkileniyor. Tabi bu durum YEDAŞ’a bağlı bir durum. Dolayısıyla ilave bütçelerle bu durumun iyileştirilmesi lazım” dedi.

Toplantıda diğer yatırımcı kuruluş temsilcileri 2019-2020 yılı döneminde yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler sundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here