Ana Sayfa GÜNCEL BAKAN SELÇUK, ORDU’DA MATEMATİK MÜZESİ VE BİLİMEVİ’NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, ORDU’DA MATEMATİK MÜZESİ VE BİLİMEVİ’NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

834
0
Paylaş

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bilim sanat merkezlerinin eğitimin kalitesi konusundaki desteğinin yadsınamaz olduğunu söyledi.

Bakan Selçuk, programı kapsamında geldiği Ordu’da ilk olarak Fatsa Matematik Müzesi ve Bilimevi´ni ziyaret etti. Burada sınıfları gezen Selçuk, öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alan Selçuk, daha sonra Fatsa Bilim Sanat Merkezine geçti.

Bakan Selçuk, burada da sınıfları dolaşarak öğrenciler tarafından yapılan çeşitli robotlar hakkında bilgi aldı.

Bakan Selçuk, okul ziyaretlerinin ardından Ordu Valiliğini ziyaret etti. Bakan Selçuk burada yaptığı konuşmada, Ordu´daki eğitim ile ilgili istişare amacıyla kente geldiğini söyledi. Ziyaret vesilesiyle Ordu´da eğitimin kalitesi hususunda alınan mesafeleri görme fırsatı bulduklarını aktaran Selçuk, şunları kaydetti: “Sabah Matematik Müzesine uğradık ve Türkiye´de sayıları birkaç tane olan bu müzelerden bir tanesinin Ordu´da bulunuyor olması Türk eğitim sistemi açısından oldukça değerli. Bu arada Bilim Sanat Merkezimizi de ziyaret ettik. Oradaki öğretmen ve öğrencilerimizin faaliyetlerini izleme imkanımız oldu. Bilim sanat merkezlerimizin eğitimin kalitesi konusundaki desteği yadsınamaz. Ordu´daki bütün öğretim kademelerinin, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki mevcut durumu analiz etmek ve burada kalite konusunda daha fazla mesafe almak noktasında görüş alışverişimiz bugün ekip arkadaşlarımızla beraber devam edecek.”

Bakan Selçuk, daha sonra Valilikte düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı´na katıldı.

Öğrencilerden konser

Bakan Selçuk, daha sonra Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.

Okuldaki sanat galerisinin açılışını gerçekleştiren Selçuk, öğrencilerin hazırladığı konseri dinledi. Selçuk, burada yaptığı konuşmada, konser için öğrencilere teşekkür etti. “Sanatın ince ayarından geçmemiş olan hiçbir şahsiyet gerçekten mükemmelleşemez.” ifadesini kullanan Selçuk, şunları söyledi: “Bu yüzden bu tür fırsatlar bizim için hayati derecede önemli ve sizler bu ülkenin ruhunun, bedeninin güzelleşmesi için büyük emek harcıyorsunuz. Sevgili öğretmenlerim başta olmak üzere buradaki tüm gençleri yürekten kutluyorum, gönülden kutluyorum.”

Selçuk, öğrencilerin velilerine de teşekkür ederek, “Çünkü çocuklarımızın bu alanlara yönelmesi konusunda velilerimiz biraz tereddütlü davranıyorlar. Bu mütereddit davranışlarının arkasında elbette bazı haklı nedenler var ama burada bu çocukların önlerini açarak, yollarını açarak bu tür bir imkân sağlamak sizlerin de katkısı olması bakımından çok değerli.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, daha sonra Ordu Üniversitesinde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı´na katıldı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here