Ana Sayfa GÜNCEL ATIĞINI AYRI TOPLA, BÜTÇENE KATKI SAĞLA

ATIĞINI AYRI TOPLA, BÜTÇENE KATKI SAĞLA

1137
0
Paylaş

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe  Cumhurbaşkanı Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Ambalaj Atıkları ve bitkisel atık yağların ayrı toplanması ile ilgili Dolunay mahallemizde Pilot seçilen 10 adet sitenin site yöneticisi ve apartman görevlisi ile toplantı gerçekleştirdi.

“SİTELER ATIKLARINI AYRI TOPLANMASI KARŞILIĞINDA BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR”
İlk olarak Fatsa Belediyesi Temizlik işleri Müdürü Derya Özcan Ateşli, katılımcılara Atığını Ayrı Topla Bütçene Katkı Sağla’ sloganı adı altında başlatılan proje konusunda sunum gerçekleştirdi. Pilot seçilen 10 siteye atık toplama materyalleri yerleştirilerek siteler atıkların ayrı toplanması karşılığında bütçelerine katkı sağlayacaklar.

“BU PROJE ŞEHRİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe amaçlarının ‘Atığını Ayrı Topla Bütçene Katkı Sağla’ sloganı ile atık miktarının azaltılmasına ve doğal kaynakların verimli kullanılmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Bu proje Cumhurbaşkanımızın önem verdiği bir proje. Ülkemizin tamamında önemli olan bu projeyi Fatsa olarak biz de çok önemsiyoruz. Biz bu projeyi başarmamız halinde kendimizi ispat etmiş olacağız. Atıklar konusunda evlerde eşlere büyük görevler düşüyor. Evsel atığı, plastiği, elektronik atığı, ambalaj atıklarını eşler evlerde ayrı poşetlere ayırıp kapıya bırakacaklar, apartman görevlileri de bu ayrılan atıkları bizim site müştemilatına bıraktığımız kafeslere biriktirecekler. Bu proje şehrimiz açısından çok önemli. Örneğin geçtiğimiz yıl atık pil yarışması yaptık. 1 ton 200 kilogram atık pil topladık. Bu, küçümsenmeyecek çok ciddi bir rakam. Böylelikle Bin 200 kilogram ağır metal ve zehir içeren maddeyi çevreye bırakmayarak doğaya katkı sağlamış olduk.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here