Ana Sayfa GÜNCEL Atatürkçü Düşünce Derneği Bahara Merhaba Dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği Bahara Merhaba Dedi

801
0
Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 79. yılını anma ve bahara merhaba etkinlikleri amacıyla Fatsa Öğretmen Evinde kahvaltı programı düzenledi. Programa dernek üyeleri tarafından yoğun katılım sağlandı.

Köy Enstitüleri Kuruluşunu anma ve Bahara Merhaba etkinliklerinde konuşma yapan ADD Başkanı Nur Hilal Gündüz, köy enstitülerinin kuruluş amacını anlatarak konuşmasına başladı. Nur Hilal Gündüz “ Köy Enstitüleri projesi, ülkemizin çağdaşlaşma ve modernleşme projesiydi. Onun içinde demokratik yapılanmanın olması gerektiğinin farkındaydılar. Bu nedenle yetişmiş, çok yönlü, özgüveni gelişmiş köy çocukları ile yola başlandı. Eğitim ve öğretim sorununu çözmeye yönelik bir hareketli. Özellikle Türkiye gibi köy kökenli tarıma dayalı yapılarda modelin önemi çok sonralarda anlaşılmıştır. Bilindiği gibi bu şekilde yetişen çocuklar, kendilerine güveni olan, mutlu ve üretken insanlardır. Ancak bugün çoğu insanın özgüveni eksik ve mutlu olamayan ve kimseye güvenemedikleri bir gerçektir. Karşısındakine güvenmeyen kendisine de güvenemez. Kendisine ve karşısındakine güvenemeyen de demokrat olamaz. İşte Cumhuriyetin genç kuşağı, üreten, geliştiren ve bölüşen insanlar yetiştirerek ülkenin çağdaş uygarlığını hedefliyorlardı. Çağdaş uygarlıkta ancak eğitimle sağlanabilirdi. Fakat yaşatmadılar ve yok ettiler. Yine de bir gün biliyoruz ki daha aydınlık ve daha çağdaş bir eğitim sistemi ile yeniden yeşerecek güzel ülkemin güzel çocuklarının umutları” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ayrıca programa katılan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Benim için Atatürkçü Düşünce Derneği çok özel bir yer. Ben bu Derneğin Gençlik Kollarında görev yapmıştım. Ardından yönetim kurulunda bulundum ve genel merkez delegesi oldum. Ben bu aileden biriyim ve bu aileden birinin Belediye Başkanı olması hepimiz için bir mutluluk kaynağı. Bu saatten sonra sorumluluğumuz daha fazla.” dedi.

Konuşmaların ardından Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında “Yücelin Çiçekleri” adlı belgesel film gösterisi izleyicilere sunuldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here