Ana Sayfa GÜNCEL 60 Yaşından Sonra Hafız Oldu

60 Yaşından Sonra Hafız Oldu

937
0
Paylaş

İlçemizde uzun yıllar öğretmenlik yapmış ve emekli olduktan sonra siyaset başta olmak üzere birçok iş ile adını duyurmuş olan Mustafa Karadeniz, 60 yaşından sonra Hafız oldu.

Öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra Fatsa Belediyesinde Meclis Üyeliği ve birçok farklı işle uğraşan Mustafa Karadeniz, çevresinden aldığı teşvik ile Hafız olmaya karar verdiğini ve aldığı eğitimlerin ardından sınavlara girerek Hafızlık Diploması almaya hak kazandı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Hafız Mustafa Karadeniz, “Ben uzun yıllar Sakarya İlkokulunda öğretmenlik yaptım. 1995 yılında emekli oldum. Sonrasında da belli kurumlarda öğretmenlik mesleğime devam ettim. Siyasete atıldım ve Fatsa Belediyesinde Meclis Üyeliği yaptım. Bu dönemde Kuran’ı Kerimi okuyacak kadar biliyordum ama kısa zaman önce Kuran’ı Kerimin temel kurallarını öğrenirken hafızlığa yöneldim.” dedi.

Hafızlık eğitimini almasında birçok ismin yardımcı olduğunu ve çok fazla gayret ettiğini söyleyen Hafız Mustafa Karadeniz, “Fatsa Orta Büyük Camii İmamı Necati Ergül Hocamız beni hafız olmam konusunda teşvik etti ve bana destek oldu. Hafız olma yolunda da en büyük desteği ve bu zamana kadar yardımı İslamdağ Fatih Mahallesi İmamı Yılmaz Sarıtel Hocam yaptı. Üzerimde çok büyük emeği var diyebilirim. Yılmaz Sarıtel Hocam hafta sonları da dahil olmak üzere her gün Ayazlı Camisinde hem beni dinledi hem de güzel okuma dersleri verdi. Bu kadar emek sonrasında ise Hafızlık Diploması almamı önerdiler. Samsun Aşık Kutlu Salonunda Hafızlık sınavına girdim ve başarılı sonuçlar elde ettim. Sınav sonrasında İlçe Müftümüz Hamza Bayram’dan diplomamı aldım.” diye konuştu.

Hafız olmak için kimsenin önünde engel olmadığını ve boş zamanlarını Kuran’ı Kerim ile doldurmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Hafız Mustafa Karadeniz, “3 yılda hafızlığı bitirdim fakat tekrar etmek çok önemli. Tekrar edilmezse unutma olacaktır. Zaten Hafız olduktan sonra Kuran’ı Kerim kolay kolay bırakılmıyor. Hafızlık çok mübarek bir kazanımdır. Çünkü hafızlık hakkında hadisler, ayetler var. Ayrıca zihinsel yönden ve sağlık açısından düşünüldüğünde okumak, ezberlemek beyin jimnastiği açısından çok faydalı bir durum. Özellikle inşaların boş zamanlarını Kur’an ile doldurmak en güzel faydalıktır. Vatandaşlar bilmelidir ki, hafızlık kimse için engel değil. Sadece boş zamanlarını Kuran’ı Kerim ile doldurmuş oluyorlar. Bütün olumsuzluklara rağmen bu güce ve inanca sıkı sıkıya bağlanmak gerekiyor.”  dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here