Ana Sayfa GÜNCEL 30 Proje İle Bilimin Kapıları Aralandı

30 Proje İle Bilimin Kapıları Aralandı

793
0
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasından imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında bilimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, Fatsa Büyükata Ortaokulu tarafından bilim fuarı düzenlendi.

Öğrencilerin teknoloji ve bilim alanında geliştirdikleri projeler hazırlanan alanda sergilendi. Bilim fuarına Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, ilçe okul müdürleri katıldı.

Fuar öncesinde konuşma yapan Büyükata Ortaokulu Müdürü Turgay İlber, “TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl bilim fuarımızın üçüncüsünü düzenliyoruz. Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından bir tanesidir. Bilim Fuarı genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok bilimsel teorinin gerçek yaşamda ki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ve yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusun düzenlediğimiz Bilim Fuarımızda Fizik alanında 5 proje, Edebiyat alanında 8 proje, Matematik alanında 4 proje, kimya alanında 2 proje, biyoloji alanında 8 proje, teknoloji alanında ise 3 proje olmak üzere 30 proje; 60 Öğrencimiz ve 14 danışman öğretmenimiz ile birlikte hazırlanmıştır.” diye konuştu.

Okul öğrencileri tarafından Ülkemizde adını duyurmuş bilim insanlarını tanıtıldı. Konuşmaların ve düzenlenen gösterilerin ardından Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar, hazırlanan projeleri inceledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here