Ana Sayfa EĞİTİM 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Coşkulu Başladı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Coşkulu Başladı

1175
0
Paylaş

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Fatsa başta olmak üzere tüm ülkede başladı. İlköğretim Haftası, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve TOKİ İlk ve Orta Okulu’nda kutlandı. Kutlamaya Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlköğretim Haftası açılış konuşmasını yapan TOKİ İlk ve Orta Okul Müdürü İsmail Teke, “2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarımızın gerçek sahibi sevgili öğrencilerimizi tekrar okulumuzda görmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz günlerdir boş kalan okul bahçesine tazelik ve zindelik getirdiler. İlköğretim haftasıyla can bulan okulumuz şenlendi, bayram yerine döndü. Eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından biz öğretmenler ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İlköğretim meselesi demek, Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi ‘vatan, millet ve bayrak meselesidir’. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Eğitim bir ülkenin kalkınmasında en önemli esaslardan biridir. Öğrencilerimizin zihnen ve bedenen iyileştirmeleri sadece ferdi iyileşme değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmasını sağlayacak yollardan birisidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek gelecek onların ülke yönetiminde söz sahibi olmaları, toplumsal sorunlara duyarlı ve bunların çözüm yolunda çaba harcayan fertler olarak yetiştirilmesi ancak iyi bir eğitimle olacaktır” dedi.

Geleceğimizi İnşa Edecek Evlatlarımızı Hayata Hazırlıyorsunuz”

Okul Müdürü İsmail Teke, “Değerli öğretmenlerimiz, icra ettiğimiz bu meşakkatli sabır, sevgi ve özveri isteyen öğretmenlik mesleği o kadar onurlu ve kutsal bir meslektir ki başka hiçbir meslek grubunun başaramayacağı işleri başararak geleceğimizi inşa edecek evlatlarımızı hayata hazırlıyorsunuz. Bu kutsal ve onurlu yolda fikri hür, vicdanı hür, nesiller yetiştirmek için göstereceğiniz çabayı takdirle karşılıyor ve sizlere bu kutsal yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir”

Ayrıca yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyen İsmail Teke “Sevgili öğrencilerim evinizden sonra değerli vaktinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda günler, aylar, yıllar çabucak geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. Bunu başarmanın tek yolu Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var; o da çalışkan olmaktır. Asil ve soylu bir milletin evlatları olan siz değerli öğrencilerime öğrenim hayatınız boyunca başarılar diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemiz açısından başarılarla dolu bir yıl olmasını dilerim” diyerek konuşmasını bitirdi.

22 Bin 377 öğrenci okulları ile buluştu

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya,  ise resmi ve özel okullarda 22 bin 377 öğrencinin eğitim-öğretime başladığını belirterek “Pazartesi günü itibariyle resmi ve özel okullarda 22 Bin 377 öğrenci okulları ile buluştu. Öğrenme ortamlarımızın daha çağdaş ve daha güncel hale getirmek için okullarımızı bütün yaz tatili boyunca hazırlıklarımızı tamamladık. İlçemizde lise geçiş sınavı sistemiyle bütün öğrencilerimiz istedikleri okullara yerleştirilmiştir. Yine üniversite yerleştirme işlemiyle 605 öğrenci ilk yerleştirmede bir üniversiteye yerleştirilmiştir. Yerleştirme işleminde geçen yıla göre yüzde 5’lik bir artış sağlanmış ve geçen yıl 9 olan tıp fakültesi sayısı diş eğitimi fakültesi eklenmesiyle 34’e çıkarılmış yine 6 olan Hukuk Fakültesi sayısı 18’e çıkarılmıştır. Burada emeği geçen tüm eğitimcilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Şahsiyet ile taçlandırılmış bir nesil bu ülkenin geleceğini kurgulamayı devam edecektir”

Konuşmasında öğretmenler ve velilere de seslenen Saygın Atinkaya “Sevgili öğretmenlerimiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlamada ve ülkemizi uluslararasında söz sahibi yapmada tek çare sizsiniz. Bu ülkenin geleceğini hazırlayacak olan, geleceğe güvenle bakan, hedefleri olan, özgüveni yüksek, toplumun sorunlarına duyarlı olan mille ve manevi değerleri yüksek nesiller yetiştirecek olan sizsiniz. Her şey sizin elinizde, bizler size yardımcı olmak için var gücümüzle çalışacağız, sadece akademik başarıya odaklanmış bir nesil değil; şahsiyet ile taçlandırılmış bir nesil bu ülkenin geleceğini kurgulamayı devam edecektir” diye konuştu.

Hepimizin tek hedefi çocuklarımızı yetiştirmektir

Saygın Atinkaya “Sevgili anne babalar, içimizde büyük bir coşku ile eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Biliyoruz ki, siz olmadan yaptığımız her çabanın bir ayağı aksayacaktır. Eğitim ailede başlar, okulda devam eder ve yine ailede pekişir ilkesinden hareketle, çocuklarımızın bireysel farklılıklarını, her renk orkide çiçeği gibi kabul edip; ilgi ve kabiliyetlerine göre eğitim vermemiz en önemli mecburiyetimiz. Her beraber çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarıp, uygun eğitim vermek için sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Okullarımızda sizin eviniz,  biz sizinle bir aileyiz. Hepimizin tek hedefi çocuklarımızı yetiştirmektir. Bunun tek yolu okullarımızla iletişimimizi güçlü tutma ve öğretmenlerimizi sevme, onların daima yanında olduğunu hissettirmektir” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından okul öğrencileri konuklara hazırladıkları gösterilerini sergiledi. Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe eğitim öğretim yılını başlatan zili çaldılar. Programın ardından protokol üyeleri öğrencilerle sınıflarda buluşarak, ders kitaplarını dağıttılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here