Ana Sayfa GÜNCEL 100 Vatandaştan 99’u Maske Soruyor

100 Vatandaştan 99’u Maske Soruyor

622
0
Paylaş

Korona Virüs ülkemizde ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar kendi amaçlarıyla kişisel hijyene ve virüsten korunmak amacıyla önlemlere başvuruyor. İlk vakanın açıklanmasının ardından marketlerde, eczanelerde, aktarlarda yoğunluk oluşurken; vatandaşların maske ve dezenfektana yoğun talep göstermesi dikkatleri çekmişti.

İlçemizde de vatandaşlar tarafından en çok alışveriş yapılan alanlardan bir tanesini eczaneler oluşturuyor.

İlçemizde eczacılık yapan Erdi Küçük  “Halkımız aşırı derece panik halinde. Eczanemize gelen 100 vatandaştan 99’u maske soruyor ve maske alıyor” diyerek durumunu açıkladı.

Maske ve dezenfektan ürünlerinde stokların yeterli sayıda olduğunu dile getiren Eczacı Erdi Küçük “Vatandaşların eczanelere gelerek halkımız bizlere dezenfektan ve maske dışında bağışıklık güçlendirici ürünler soruyor. Eczane depolarında şuanda yeterli sayıda stok bulunuyor. Fakat bizlerin elinde olduğu gibi fırsatçıların depoları da dolu. Kendi belirledikleri fiyata alıcı bulduklarında çeşit çeşit maske ve dezenfektan ürünü piyasaya sürebiliyorlar. Eğer ki kendi belirledikleri fiyat olmazsa alıcılara elimizde ürün yok diyorlar. Fiyatlar üreticiler tarafından çok yüksek fiyatlara satılıyor ve bunu küçük esnafa çok yüksek fiyata verdikleri için bizlerin vatandaşa fiyatları söylediğimizde ‘fiyat çok pahalı gibi ölelim biz’ gibi cevaplar alıyoruz.” dedi.

Vatandaşlara önerilerde bulunan Erdi Küçük, “Bizler bu zor süreçte tüm Türk halkına temizliğe önem göstermeleri, dengeli beslenmelerini yetkili kurumlar hariç sosyal medyadaki panik yaratan haberlere itimat etmemelerini ve sağlık çalışanlarını zor durumdaki bırakacak davranışlarda bulunmamalarını rica ediyoruz.  Evlerini sirkeyle temizlik yapmaları her gün kıyafet değişimi ve küçükten büyüğe hepimizin cebinde telefonlarımız var çoğu işlerimizi buradan halledebiliriz bu nedenle toplu alanlardan uzak durmalarını rica ediyoruz.” diye konuştu. / Gökçe YEŞİLLER/ Mir Kuzey

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here