Ana Sayfa EĞİTİM YKS’nin ilk oturumu bitti

YKS’nin ilk oturumu bitti

1014
0
Paylaş

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu bitti.

Uzun yıllar boyunca Ordu ve Ünye’de gerçekleşen ve Fatsa’da da gerçekleşmesi için çaba gösterilen üniversiteye giriş sınavlarının ilk oturumu bitti. İlçemizde ilk kez gerçekleşen YKS sonunda öğrenciler “Sınavın ilçemizde olmasından dolayı çok mutluyuz. Sabah erken saatlerde sınav yerine gitmek ve yetişmek için çok stres yaşıyorduk. En azından yetişme ve trafik kaygısını yenerek bu sınava girdik” dediler.

Sınav öncesinde gerek Fatsa  Belediyesi anonsları ile uyarılan gerek sosyal medya platformlarından sınav duyuruları ile önlemlerin alınması etkili oldu. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sırasında Fatsa’da sessizlik hakimdi. Sınav gerçekleşen okul çevrelerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gerekli önlemler alınırken; dikkat dağıtıcı unsurların oluşması önlendi.

TYT bitişinde sınavdan çıkan öğrenciler derin bir nefes alarak aileleri ile buluştu. Fatsa İlçe Gençlik Merkezi tarafından sınavda dağıtılan kırtasiye eşyaları köy okullarına gönderilmek üzere isteyen öğrenciden toplandı ve şeker ikramı yapıldı.

Sınav sonrasında gazetemize bilgiler veren öğrenciler, “Kimimiz süremizi yetiştiremedik. İlk defa sınava giren arkadaşlarımızda heyecan ve stres çok fazlaydı. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen sınava göre daha kolay olduğunu düşünüyoruz. Fakat umarız ki hepimiz için en hayırlısı olur. Hepimiz çok çabaladık” dediler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here