Ana Sayfa EĞİTİM Ordu’ya 62 Öğretmen Kontenjanı Tahsis Edildi

Ordu’ya 62 Öğretmen Kontenjanı Tahsis Edildi

899
0
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2019 yılı Şubat ayı içerisinde sözleşmeli öğretmen pozisyonunda, ülke genelinde toplam 20.000 öğretmen adayının atamasını gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ordu ve İlçelerine toplam 62 Öğretmen ataması yapılacağı açıklandı.

Ordu Valiliğinden yapılan açıklama;

“Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığınca ilimize 16 branşta (İ.H.L Meslek Dersleri, Tarih, Özel Eğitim, Fizik, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilişim Teknolojileri, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi, El Sanattan, Nakış, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Teknoloji ve Tasarım, İngilizce, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Büro Yönetimi) toplam 62 (altmış iki) kontenjan tahsis edilmiştir.

İlimize tahsis edilen öğretmen kontenjanları, öncelikle ilimizin dezavantajlı ve öğretmen ihtiyacı fazla olan ilçelerinden başlamak üzere 52 eğitim kurumuna branşlar bazında dağıtılmıştır.

Bu çerçevede; Akkuş ilçesine 5, Altnordu ilçesine 1, Aybastı ilçesine 7, Çamaş ilçesine 1, Çatalpınar ilçesine 1, Çaybaşı ilçesine 1, Gölköy ilçesine 8, Gürgentepe ilçesine 3, Kabadüz ilçesine 1, Kabataş ilçesine 5, Korgan ilçesine 15, Kumru ilçesine 1, Mesudiye ilçesine 9, Ulubey ilçesine 3, Ünye ilçesine 1, kontenjan verilmiştir.

Öğretmen adaylarının başvuru işlemleri 01 Şubat 2019 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, atama işlemi 07 Şubat 2019 tarihinde yapılacaktır. Ataması yapılan öğretmenler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapıldıktan sonra göreve başlatılacaktır.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here