Ana Sayfa EĞİTİM Okullara Beyaz Bayram ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Verildi

Okullara Beyaz Bayram ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Verildi

646
0
Paylaş

Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul ve İlkyardım Sertifikası almaya hak kazanan okullar ve öğretmenlere Denizcilik Meslek Lisesinde düzenlenen programla belge,  bayrak ve sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Programa Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya yaptı. Atinkaya, “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesine yönelik yapılan proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 puan üzerinden 90 puan alan okullara beyaz bayrak verilmektedir. Sağlık Bakanlığı ile işbirliğine gidilerek okullarda 50 kriter esas alınarak denetlenmesi öngörülmüştür. Proje kapsamında çocukların ruh ve beden sağlığının korunması kapsamında okullara yönelik kurallar belirlenip, okul sağlığı formu hazırlanmıştır. Buna göre okul içi ve çevresi, idare birimi, öğretmenler odası, kütüphane, ısıtma durumu, tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, okul kantin ve içme suları göz önüne alınarak değerlendirme yapılmaktadır. Bu yıl verilen Beyaz Bayrak ve sertifikalar 3 yıl geçerli olacaktır ve kontroller süre içerisinde devam edecektir.” diye konuştu.

Saygın Atinkaya Beyaz Bayrak alan ve Beslenme Dostu Okul sayısını arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Atinkaya, “İlçemizde 63 tane özel ve resmi eğitim kurumundan şuanda 45 Beyaz bayrak alan okulumuz mevcut. Bugünde 14 okulumuza beyaz bayraklarını teslim edeceğiz. İnşallah sene sonuna kadar bütün okullarımıza yayılmasını amaçlıyoruz. Beslenme Dostu Okul projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareket konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir. İlçemizde 33 okul Beslenme Dostu Okul olarak belirlenmiştir. Bu sayıyı 63 okula yaymak hedefindeyiz. “ dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleşen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul protokolleri ile alakalı bilgiler verdi. Dr. Işıl Aralan, “İlçemizde çalışmaların yürütülmesinde, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sayılarının arttırılmasında bizlere destek olan Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze; gereken gayret, özveri ve titizlikle çalışarak bu sertifikaları almaya hak kazanmış okul müdürlerimize ve personellerine İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul ve İlkyardım sertfikası alan okullara belgeleri takdim edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here