Ana Sayfa EĞİTİM FCZA Lisesi Projeler İle Öğrencilerini Bilinçlendiriyor

FCZA Lisesi Projeler İle Öğrencilerini Bilinçlendiriyor

1340
0
Paylaş

Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi  “KA229 STRATEJİK ORTAKLIK PROJESİ” kapsamında 16 öğretmeni ve 12 Öğrencisi ile bu projede ikinci hareketlilik yerleri olan Yunanistan’a gittiler.

“KA229 STRATEJİK ORTAKLIK Projesin”de ilk olarak 2018 yılında Hırvatistan’a giden ekip, geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’a giderek “Okulda ve toplumda Demokrasi” konusunda kendilerini geliştirdiler.

Konu hakkında bilgiler veren okul müdürü Yüksel Acar, “Sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek konusunda proje faaliyetleri ile öğrencilerimizin farklı ülkeleri gezmelerini sağlayarak bilinçlenmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Yunanistan ziyaretinde yaptıkları faaliyetlerden bahseden Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Acar, “17 Mart günü öğrencilerimiz ve personelimizle beraber Yunanistan’a gittik. Burada öğrencilerimizle beraber etkinlik yaptığımız okulda ülkemizle olan farklı gördük ve birebir yerinde incelemiş olduk. Okulda bulunduğumuz süre boyunca, öğrenci ve öğretmenlerimiz; “Okul-Fatsa-Türkiye Tanıtım”      sunumu, okulda demokrasi konusu ile ilgili okulumuzda yürüttüğümüz “Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi” sunusu, “Türkiye’nin Diğer Ortak Ülkelerle Benzer Yönlerini gösteren video sunumu, “Demokrasinin Yapı Taşı Kimdir?” adlı kısa oyun sunumu, “Demokrasi Nedir? ve CRAM Oyunu”, “Demokrasi İçin Empati” etkinliği çalışmalarını yürüttüler. Çeşitli ziyaretler ile Yunanistan’da kaldığımız bölgenin tarihini, geleneklerini, günlük yaşantılarını gözlerimizle gördük. Öğrencilerimizde hem 1 hafta süresince yanlarında misafir oldukları ailelerle iyi iletişim kurarak güzel zaman geçirdiler. Yunanistan ziyaretimiz sonunda öğrencilerimiz sertifikalarını aldılar” diye konuştu.

Ayrıca Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Acar bu gibi projeler ile tecrübelerimizin artmasına vesile olan herkese teşekkürlerini iletti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here