Ana Sayfa EĞİTİM Fatsa’nın Robotik Öğrencileri

Fatsa’nın Robotik Öğrencileri

788
0
Paylaş

Geçtiğimiz hafta Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 2 gün süren Robotik ve Kodlama Festivali düzenlendi.   Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen, 202 öğretmen ve yüzlerce öğrencinin robotik ve kodlama eğitimi aldığı Fatsa Kodluyor Projesi kapsamında düzenlenen festival ile öğrencilerimiz tasarladıkları projelerini ziyaretçilere sunma fırsatı buldular.

Fatsa Robotik ve Kodlama Festivaline 4 İlçeden 22 okul toplamda 72 projeyle katılım sağladı. 20 danışman öğretmen ve 120 öğrencinin görev aldığı festivalde arduino ile hazırlanan özgün projelerin yanında lego, abilix ve mbot gibi eğitim robotlarıyla öğrenciler festivale gelen ziyaretçilere hünerlerini sergilediler.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen, 202 öğretmen ve yüzlerce öğrencinin robotik ve kodlama eğitimi aldığı Fatsa Kodluyor Projesi kapsamında düzenlenen festival ile öğrencilerimiz tasarladıkları projelerini ziyaretçilere sunma fırsatı buldular. İl genelindeki tüm resmi ve özel okulların katılımına açık olan festivale çevre ilçelerden de katılım yoğun oldu. İstanbul’dan özel bir firmanın getirdiği simülasyon platformları da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.  Ordu’da ilk defa düzenlenen ve 2 gün süren festival sayesinde hem öğrenciler hem de diğer ziyaretçiler 21. Yüzyıl becerileri arasında yer alan robotik ve kodlamayı yakından tanıma fırsatını yakaladılar.

Robotik ve Kodlama Festivali Açılış Konuşmasını yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Sürekli değişen ve dijitalleşen dünya teknolojisi, sanayi döneminde emek ve kas gücünü, endüstri 4 noktasında yerini zihin gücüne bırakmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerinden yararlanılarak kodlama ve kod yazma alanında 2 yıl önce planlanmasını yapıp kurduğumuz kodlama atölyelerinde eğitim öğrencilerimize ait eserler burada diğer ilçelerimizin de katılımıyla festivale dönüştü. Yapılan bu çalışmalarda yetenekli olan öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak kadar bilgi ve beceri ile donatılmıştır. Nitekim burada sergilenen projelerden bir tanesi da TÜBİTAK tarafından okullar arası kod yazma kategorisinde Türkiye finaline gitmeye hak kazanmıştır.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen festivalin bir yarışma olmadığını vurgulayan Saygın Atinkaya amaçlarının sergilenen eserlerde fikir sahibi olunmasını olduğunu dile getirdi.

“Biz Çocuklarımıza Güveniyoruz”

Festivalde konuşma yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, “Sevgili öğrencileri, eğitim ortamları içerisinde bazen farklı ortamlar sizleri heyecanlandırır; kendinizi daha güvende ve daha huzurda hissettiğiniz ortamlar vardır. Bugün özellikle burada 1. yüzyılın becerileri ile dolatılmış çocuklarımızın emeklerini görmüş olmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Eğitimin çağın gerektirdiği niteliklere sahip olması için yerelde İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinesinde pek çok çalışma yapıyoruz. Burada önemli olan çocuklarımızı kendi medeniyetinin kökleriyle buluşturduktan sonra, çağın gerektirdiği bilgi, teknoloji ve düşünce üreten ama hayata kendi medeniyeti ve kültürü ile şekil veren çocuklar yetiştirmektir. bugün kendimi burada çok mutlu hissediyorum. Çünkü imkan verdiğiniz ve önlerini açtığınız takdirde çok güzel çalışmalara yapacak olan çocuklarımızın ürünlerini ve emeklerini görüyoruz. Biz sadece kendimizle değil, dünya ile mücadele edeceğiz. Gerekirse dünyaya biz yön vereceğiz. Bu iddialı cümlenin arkasından kime güvendiğimizi soracak olursanız, cevabımız “Biz çocuklarımıza güveniyoruz”. Çocuklarımızın gelişiminde emek sarf eden velileri ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Robotik ve Kodlama Festivali açılış kurdelesi kesildi. Programa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Çamaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Derilmek, daire amirleri, okul müdürleri ile öğrenci ve veliler katıldılar.

2 gün süren ve yoğun ilgi ile karşılanan Robotik ve Kodlama Festivali, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Atinkaya tarafından katılımcılara sertifika ve plaketlerin verilmesinin ardından son buldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here